PRIMER MADDIE

Je to ključni dokaz? Našli hotelskega uslužbenca, ki je pedofilu razkril, da bo Maddie ...

Britanska policija je dobila številne nove namige v primeru Madeleine McCann.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

Uslužbenec hotela na Portugalskem je osumljenemu Christianu Brücknerju (43) povedal, da so vrata hotelskega apartmaja Maddie McCann odklenjena in da bi deklico zlahka ugrabili, poročajo portugalski mediji. Nemška in portugalska policija, ki sodelujeta, trdita, da so že identificirali skorumpiranega uslužbenca. Menijo, da je pedofilu dal vse podrobnosti o stanovanju v kompleksu Ocean Club v Praia da Luzu, piše Daily Mail. To odkritje bi lahko bilo ključno za ugotovitev, kaj se je točno zgodilo tistega usodnega večera 3. marca 2007, pa tudi za obsodbo Brücknerja.

Brückner je bil že večkrat kaznovan zaradi spolnih napadov, tudi na otroke. Lani pred deželnim sodiščem pa je bil obsojen na sedem let zapora zaradi posilstva takrat 72-letne Američanke. Kaznivo dejanje je storil v istem portugalskem kraju, v katerem je leto in pol kasneje izginila Maddie.


Po podatkih nemških kriminalistov je Brückner med letoma 1995 in 2007 redno živel na Portugalskem, med drugim nekaj let v hiši, ki je na območju med mestoma Lagos und Praia da Luz. Nemška policija naj bi nekaj namigov, da bi lahko bil vpleten v izginotje Maddie, dobila že leta 2013, a niso zadostovali za njegovo prijetje.

Usodni 3. maj 2007

3. maja leta 2007 je takrat šele triletna Maddie (Madeleine) izginila iz apartmaja. Oče in mati sta bila takrat v bližnji restavraciji na večerji s prijatelji. Njen primer je takrat odmeval v svetovni javnosti. Preiskovalci so sprva domnevali, da gre za ugrabitev. Nekaj časa sta bila osumljena celo njena starša.

Na Portugalskem so preiskavo primera Maddie opustili leta 2008, nato pa jo leta 2013 zaradi novih sledi ponovno odprli.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije