RAZISKUJEJO

Končno razkritje? Pedofil (43) umoril Maddie, kriv še za dve ugrabitvi

Nemški preiskovalci menijo, da je pedofil Christian Brückner Britanko Maddie umoril. Voda jim teče v grlo, saj bi lahko osumljenca pogojno izpustili.
Fotografija: Tri omenjene ugrabitve bi lahko bile delo nemškega pedofila. FOTO: Policija
Odpri galerijo
Tri omenjene ugrabitve bi lahko bile delo nemškega pedofila. FOTO: Policija

Christian Brückner je glavni osumljenec za umor Maddie McCann, ki je leta 2007 kot triletna izginila iz apartmaja v portugalskem letovišču Praia de Luz, zdaj že z gotovostjo trdijo nemški preiskovalci. Kot kaže, mrzlično zbirajo dokaze, s katerimi bi lahko 43-letnega večkratnega obsojenca obtožili ugrabitve in umora Britanke, a se bojijo, da jim bo zmanjkalo časa. Bruecknerju bodo namreč morda že konec tega tedna odobrili pogojno izpustitev iz zapora v Kielu na severu Nemčije, v katerem sedi zaradi posilstva 72-letne vdove in prekupčevanja z mamili.


17-krat obsojen

Preiskovalci so prepričani, da bi jim lahko ključno pomagala osumljenčeva nekdanja partnerica s Kosova, ki je z Nemcem še kot mladoletna živela na Portugalskem, ko je Brückner delal v gostinski panogi, vmes vlamljal v apartmaje in hotelske sobe, preprodajal mamila, pri tem pa nemalokrat spolno nadlegoval ženske in dekleta: skupno so ga namreč obsodili kar sedemnajstkrat. Med letoma 1995 in 2018 se je nenehno selil, a pogosto bival na Portugalskem, od koder so ga večkrat izročili domovini zaradi različnih dejanj, enkrat je celo pobegnil v Italijo. A usodnega večera je bil zanesljivo v letovišču, tam je uro pred dekličinim izginotjem trideset minut klepetal po telefonu z Diogom Silvo, ki ga želi policija prav tako zaslišati, dan pozneje pa je lastništvo avtodoma in osebnega vozila prepisal na drugo osebo.
Bosta po 13 letih le izvedela resnico? FOTO: Reuters
Bosta po 13 letih le izvedela resnico? FOTO: Reuters

Brückner je bil sicer eden prvih osumljencev portugalske policije, a so ga potem črtali s seznama, ko so se pojavila namigovanja, da sta Kate in Gerry McCann sama zakrivila hčerkino smrt.


Ugrabil še dva otroka, ki ju iščejo?

Leta 2013 naj bi se Nemec v nekem baru celo hvalisal z ugrabitvijo in umorom deklice, morda pa je leta 2015 krojil tudi usodo petletne Inge Gehricke, ki jo še vedno pogrešajo. 

Poleg tega, kot piše The Guardian, Nemca sumijo tudi ugrabitve fantka Reneja Hasee v letovišču Algarve na Portugalskem leta 1996. Sumi so se pojavili, ker naj bi Brückner leta 2013 na spletu z nekom razpravljal oziroma fantaziral o ugrabitvah ter spolnih zlorabah otrok. Ta pogovor naj bi policija našla v preiskavi njegovega doma leta 2016.

Na tem območju je namreč leta 2015 izginila takrat petletna Inga. Preiskavo njenega izginotja so sodeč po zapisih medijev zelo hitro zaprli. Velikokrat pa so jo povezovali z izginotjem Britanke Madeleine, saj je za obema izginila vsaka sled, nobena obtožnica zapisana.

Inga je izginila pri gozdu ob cerkvi blizu nemškega kraja Stendal med 18.30 in 18.45 2. maja 2015. Policija je sprva mislila, da se je deklica izgubila v gozdu, ko je iskala veje za večerno žar zabavo. So pa policisti ugotovili, da je bil prav v tem času Brückner vpleten v manjšo nesrečo na avtocesti, kakšnih 100 km stran od kraja, kjer je izginila deklica.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije