POSILSTVO

Je lahko še bolj bolno? Bolničar posilil nemočno invalidko

Po posilstvu je 29-letnica rodila dečka. Osumljeni je nastopal po cerkvah.
Fotografija: Nathan Sutherland je za rešetkami. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Nathan Sutherland je za rešetkami. FOTO: Reuters

PHOENIX – V sredo je pred sodnika stopil 36-letni Nathan Sutherland, osumljen posilstva 29-letne ženske, ki ima hudo okvaro možganov in zato živi v zdravstveni ustanovi Hacienda. Konec decembra je rodila dečka, potem ko je nepričakovano zanosila. Kot kvadriplegik je sposobna določenih obraznih gibov in odzivov, nikakor pa ni sposobna privoliti v spolni odnos.
Nathan Sutherland je za rešetkami. FOTO: Reuters
Nathan Sutherland je za rešetkami. FOTO: Reuters

Policijo je do Nathana pripeljala analiza vzorcev DNK, ki so jih vzeli od vseh zaposlenih v zavodu in primerjali z dednino novorojenega otroka. Osumljeni Nathan ne daje izjav, prav tako se pred sodnikom ni hotel zreči o krivdi. Njegov zagovornik David Gregan je povedal, da gre za družinskega moškega z majhnimi otroki, ki živi v Arizoni od leta 1983. »Ne obstajajo dokazi, da je on zakrivil očitano dejanje,« je rekel Gregan.
Zagovornik David Gregan ne verjame dokazom. FOTO: Screengrab
Zagovornik David Gregan ne verjame dokazom. FOTO: Screengrab

»Vem, da obstaja DNK, a ima pravico, da poišče lastnega strokovnjaka za DNK.« Sodnik mu je glede na resnost obtožb določil varščino pol milijona dolarjev. Nathan je postal medicinski delavec leta 2011, od takrat je odgovoren za oskrbo bolnikov v ustanovi. Pacientko naj bi posilil med februarjem in aprilom, takoj po aretaciji so ga odpustili.


Lani je Nathanu propadel zakon, skupaj s sestro pa je imel skupino Sleeplessouljaz, ki je nastopala po cerkvah in izvajala krščanske rapovske skladbe. Nathan prihaja s Haitija, otroštvo je preživel v sirotišnici. Poskušajo ugotoviti, ali je bilo posilstev še več. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije