GROZA V MEDŽIMURJU

Je Jasminin oče Martin vedel za temno skrivnost zamrzovalnika?

Prijatelji: »Ko smo ga vprašali, ali lahko premaknemo skrinjo, je rekel, ne.«
Fotografija: Pogrešana Jasmina. FOTO: Nestali.hr, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Pogrešana Jasmina. FOTO: Nestali.hr, posnetek zaslona

Primer grozljivega umora Jasmine Dominić, katere truplo so našli v stanovanju njene sestre v hrvaškem mestu Palovec, dobiva nove razsežnosti. Po pisanju portala Međimurske novine ni bila le sestra Smiljana, ki je sicer osumljena umora, tista, ki je varovala, da ne bi kdo odprl zamrzovalne skrinje, v kateri je ležalo truplo, ampak naj bi to počel tudi oče pokojne hčerke Martin Dominić, znan kot Fredi.

Martinovi prijatelji so se ob poizvedovanju medija spomnili na zanimivo podrobnost iz preteklosti. Nekoč so mu pomagali prestaviti zamrzovalno omaro, ki ji je bila zaradi del napoti. »Dvignili smo skrinjo, ki je bila zelo težka, in smo Fredija vprašali, zakaj je predhodno ni prej izpraznil, da bi jo lažje premaknili. Kratko nam je odgovoril le, da to ni mogoče,« je dejal sogovornik Međimurskih novic, ki sicer dvomi, da nihče v družini ne vedel za grozljivi umor.


Martin žaloval za ljubljeno hčerko


Po okolici naj bi se tudi govorilo, kako je Martin zelo žaloval za svojo ljubljeno hčerko Jasmino, ki je bila dobrega in milega srca. Njeno izginotje so prijavili šele 2005, čeprav je nihče ni videl vse od leta 2000. »Moja Jaca, moja Jaca,« je znal zajokati njen oče v lokalu, potem ko je spil kakšen kozarec 'špricarja'. Takrat je omenil tudi svojo drugo hčerko Smiljano kot nekoga, ki bi lahko bila vpletena v izginotje Jasmine.

Njegove besede so pozneje prišle tudi do policije, a jih pozneje ni več omenjal. Vse manj naj bi zahajal tudi v bližnji lokal. Doma naj bi mu Smiljana in žena Katarina, ki zdaj živi v Nemčiji, dali navodilo, naj po tem, ko spije kakšen kozarec preveč, okrog ne govori »neumnosti«.


Težek zamrzovalnik prestavljali tudi gasilci


Smiljana je pet let prepričevala prijatelje in znance, da je njena sestra dobro in da je zapustila državo. Včasih je tudi povedala, da je prišla na obisk, in to ravno v času, ko je bila Smiljana sama doma.

Zamrzovalnik so leta 2001 in 2005 prestavljali tudi lokalni gasilci, ki se spomnijo, »da je bila skrinja težka«, zato so vprašali, kaj se v njej nahaja. Zamrzovalna skrinja se je neko obdobje nahajala v predprostoru pri vhodu v hišo, a so jo avgusta 2005 prestavili v hišo. Ko je bila v hiši, Smiljana ni dovolila, da se je kdor koli dotika. Na vprašanje sostanovalcev, posebej svojega zeta, ki je truplo tudi odkril, zakaj je vedno priklopljena na elektriko, če se je nihče ne dotika, je Smiljana dejala: »Kaj vas briga, ne plačujete vi računov.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije