UBIL ŠEST LJUDI

Je Igor (36) napovedal nasaker že večer prej? »To je zadnjič, da me vidiš«

Taksist je ubil šest ljudi, med aretacijo pa sodil še sebi. Igor Nađ je bil s partneričino družino pogosto v sporu.
Fotografija: Maja in Igor sta imela dvoinpolmesečnega dojenčka. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Maja in Igor sta imela dvoinpolmesečnega dojenčka. FOTO: Facebook

ZAGREB – Hrvaško je doletel najhujši zločin v zadnjih desetletjih: v četrtek okoli pol desetih zvečer je 36-letni taksist Igor Nađ ubil šest ljudi, med žrtvami je en otrok. Našo južno sosedo je zajela obsežna iskalna akcija in morilca so izsledili okoli štirih zjutraj v Brezovici blizu prestolnice, kakšnih deset kilometrov od kraja zločina, takrat pa je storil samomor.

Pred družinsko hišo v Cimermanovi ulici v zagrebški soseski Kajzerica, ki je bila od 2017. tudi uradno prebivališče krutega morilca, je policija po klicu soseda, ki je slišal streljanje in ženske krike, odkrila štiri trupla, domnevno zaročenke morilca Maje Tojagić, njene matere Filjke in sestre Josipe ter desetletnega otroka Paola; truplo moškega, očeta sester in Filjkinega moža Dragoslava, so našli v eni od sob v hiši, truplo drugega, Josipinega partnerja Davorja Paušaka, pa na hodniku. Kot poroča Jutarnji list, je bil Paolo Majin sin iz prejšnjega razmerja. Dojenček, ki je star komaj dva meseca in pol in ki naj bi bil morilčev otrok, je preživel menda nepoškodovan, a zelo vznemirjen. Za dečka so že poskrbeli v domu za osirotele otroke, od koder poročajo, da je v dobrem zdravstvenem stanju in da ga uspešno hranijo. V kratkem bo skrb zanj prevzel pristojni center za socialno delo.

Mesto je obstalo

...
...
V četrtek zvečer so po klicu zaskrbljenega soseda na kraj dogodka nemudoma prispele vse enote policije, med drugim predstavniki kriminalistične policije in specialne enote hrvaške policije. Stekla je bliskovita in obsežna akcija, bilo je kot v filmu, povedo nekateri prebivalci hrvaške prestolnice. Ker so domnevali, da je storilec na begu z avtomobilom, so policisti iskanje razširili na celotno državo. V Zagrebu je bila varnost na najvišji ravni, številne ulice blokirane, tako tudi izstopne točke iz mesta, možje postave so nadzorovali tako rekoč vsak kotiček prestolnice. Kot rečeno, si je morilec nazadnje sodil sam nekaj kilometrov zunaj mesta.



Nađ, kot so na novinarski konferenci odkrili v petek zjutraj, je bil iz Vukovarja. S starši in bratom naj bi se v prestolnico zatekel med vojno, mati in oče pa sta se potem vrnila v domači kraj in sinova prepustila negotovi usodi. Tudi brat se je pozneje vrnil v domači kraj, Igor pa je ostal v Zagrebu in se začel preživljati s priložnostnimi deli, med drugim naj bi tudi prekupčeval z mamili, uradno pa se je ukvarjal s taksi prevozi, zavoljo katerih je marca letos registriral podjetje Juri žuri, j. d. o. o., in sicer na domačem naslovu, torej na bodočem kraju zločina.

...
...
V preteklosti naj bi imel že opraviti s policijo, in sicer zaradi kršenja javnega reda in miru. Imel naj bi zdravstvene težave, a podrobnosti še niso znane. Od leta 2017 je stalno prebival na naslovu na Kajzerici, v kakšnih odnosih sta bila v zadnjem času z Majo, ki jo je pred leti spoznal v masažnem salonu, v katerem je delala, ni znano. Nekateri poročajo, da sta se zaročenca razšla in da se Igor ni bil pripravljen sprijazniti z usodo. V družinski hiši v Cimermanovi ulici – ker naj bi se družina le težko preživljala, naj bi na pristojnem CSD večkrat zaprosila za denarno pomoč – naj bi možje postave že posredovali leta 2011, a menda ne zaradi dogodka, ki bi lahko nakazoval tako strahotno tragedijo, katere motiv je bil najverjetneje ljubosumje. Kot so za Jutarnji list povedali morilčevi znanci, je bil Nađ hitre jeze, s partneričino družino pa je bil pogosto v sporu. Brutalni zločin naj bi zagrešil z orožjem, ki ga je posedoval nezakonito, je še potrdila policija.

Strahoten dogodek odmeva po Evropi in celo svetu, kjer poročajo o najhujšem zločinu v zgodovini samostojne Hrvaške.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije