GROZA V MEDŽIMURJU

Izpoved po najdbi trupla v zamrzovalniku: Bila je gola, v sedečem položaju in z rdečimi lici

Odprl je zamrzovalno skrinjo in doživel šok.
Fotografija: V zamrzovalniku so našli žensko truplo. FOTO: Getty Images/iStockphoto
Odpri galerijo
V zamrzovalniku so našli žensko truplo. FOTO: Getty Images/iStockphoto

PALOVEC – Hrvaško še naprej pretresa grozljiva najdba v zamrzovalni skrinji v hiši v Palovcu. Pred dnevi so tam našli truplo pogrešane Jasmine Dominić, ki je z nekaj let starejšo sestro živela v tej hiši, medtem ko so bili njuni starši na delu v tujini. Za njo se je leta 2000, ko je bila stara 23 let in je študirala v Zagrebu, izgubila vsaka sled, kot pogrešana pa je bila uradno prijavljena šele leta 2005. 

Cela je bila notri

Za hrvaške medije je sedaj spregovoril človek, ki je bil prisoten med preiskavo, med katero so naleteli na truplo. »Bila je gola. Truplo je bilo zvito v kolenih, roke so bile ob telesu. Imela je celo rdeča lica. Nikoli še nisem videl kaj takega,« je povedal za Jutarnji list. »Nič krvi ni bilo, nobenih zlomov, cela je bila notri,« je povedal prebivalec Palovca, ki je bil v hiši groze, ko je bilo tam že polno policije, ki je vse premetala. Skrinjo so izvlekli na hodnik, pred tem pa je bila po stopnicami.
 
Policija je po odkritju trupla v soboto zaslišala dva človeka, nato so 45-letno žensko pridržali. Po neuradnih podatkih gre za Smiljano Srnec, starejšo sestro Jasmine. Govorilo se je, da je priznala, da je ubila sestro, a so kasneje to informacijo demantirali. Smiljana je v hiši živela z možem Ivico in njunima dvema hčerkama ter zunajzakonsko hčerko, ki se je nedavno poročila.

 Kaj je vedela mama?

Policija je medtem stopila v stik z materjo sester Katarino Dominić, ki živi v Nemčiji. Njeno pričanje bi bilo lahko pomembno za nadaljnjo preiskavo. Truplo so našli v soboto, ko sta se Smiljanin zet in najstarejša hči odločila, da bosta preuredila del hiše, kjer je bila tudi zamrzovalna skrinja, ki je menda Smiljana ni pustila odpirati. Zet pa jo je odprl – in doživel šok. »Najprej je poklical 112, ker je bilo njegovi soprogi slabo, hkrati je bil podan tudi klic policiji. Hitro so prišli reševalci in policija. Jaz sem to gledal skozi okno,« je povedal očividec.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije