NAPISALA KNJIGO

Izpoved: odšla na razgovor za delo in postala spolna sužnja

Odvzeli so ji potni list ter jo iz dneva v dan silili v seks v sloviti amsterdamski rdeči četrti.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto

Od doma se je z letalom odpravila v oddaljeni Amsterdam, da bi si poiskala zaposlitev kot medicinska sestra. Takrat je bila Sarah Forsyth stara 19 let, danes pa se z grozo spominja tistega časa. O svojem spolnem suženjstvu je napisala tudi knjigo.

Britanka se je prijavila na razpisano delovno mesto v Amsterdamu ter se tja odpravila v upanju na zaposlitev. Na letališču jo je pričakal John Reece, ki ji je odgovoril na prijavo. Že tam ji je pobral potni list ter ji zagrozil s pištolo, če bo le pisnila. Odpeljala jo je v amsterdamsko rdečo četrt.

Tam so jo dnevno silili s kokainom, vse do popolne odvisnosti. Za jesti je dobivala le bonbone M&M. Na dan je morala seksati z najmanj 20 moškimi. V nedavnem intervjuju za britansko oddajo je povedala, da je bila priča uboju tajske prostitutke. »Njen obraz je eksplodiral. Obstala sem in gledala, ko ji je dobesedno odneslo polovico glave. Potem sem videla majhne rdeče luči na kameri in ugotovila, da so eksekucijo posneli.«

Še vedno ima močne more zaradi vsega tega, čeprav je od takrat minilo že več kot tri desetletja. Pobegnila je leta 1997, ko je naletela na nizozemskega policista. Takrat se je vrnila v objem svoje mame, ki jo je ves ta čas iskala. Policiji je pomagala s podatki o tihotapski združbi, pet ljudi je bilo obsojenih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije