DRAG NAKIT

Iz hotela izginili dragulji

Princesa pogreša nakit, vreden kar 800 tisočakov.
Fotografija: Luksuzni hotel Ritz v Parizu FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Luksuzni hotel Ritz v Parizu FOTO: Reuters

PARIZ – Neimenovana princesa iz savdske kraljeve družine naj bi bila žrtev kraje v apartmaju v uglednem francoskem hotelu Ritz. Policija je potrdila, da naj bi ji izmaknili dragulje v vrednosti 800.000 evrov. Kraja naj bi se zgodila v petek zvečer, dragulji pa niso bili v sefu, s katerim je opremljena soba.
Primer luksuzne sobe FOTO: Ritz
Primer luksuzne sobe FOTO: Ritz

Prav tako policija ni našla nobenih znakov, da bi kdo nasilno stopil v prostore slovitega hotela na Place Vendôme. Kljub temu je francoska posebna preiskovalna enota za organiziran kriminal sprožila obsežno preiskavo. Ne nazadnje je to že druga prijava kraje v tem luksuznem francoskem hotelu v manj kot letu dni.

Spomnimo, januarja je oborožena tolpa odnesla dragocen nakit iz prodajaln v notranjosti hotela. Po nekaterih podatkih naj bi jo popihali s kar štirimi milijoni evrov vrednimi dragulji. Šlo je za spektakularni rop v notranjosti pravkar prenovljenega hotela. Skupina roparjev je vstopila s sekirami in razbila stekla razstavnih pultov z nakitom ter urami.


A podvig ni bil uspešen, policija je tri lopove prijela že v hotelu, dva sta zbežala s skuterjem, a sta med begom izgubila plen, tako da so prav vsak ukradeni kos vrnili. Hotel je v ugledni četrti, kjer pa ropi niso prav redki, saj je tam veliko luksuznih prodajaln.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije