RAZKRITO

Ivo, zaradi katerega sta umrli osnovnošolki, 20 dni pred tragedijo zakrivil nesrečo

Grozi mu zapor.
Fotografija: Prizori s kraja tragedije. FOTO: Radio Nova Gradiška
Odpri galerijo
Prizori s kraja tragedije. FOTO: Radio Nova Gradiška

Voznik tovornjaka, ki je povzročil hudo prometno nesrečo, v kateri sta umrli osnovnošolki in najboljši prijateljici, 14-letni Iva J. in Renata H., še dve dekleti pa sta hudo poškodovani, je v preiskovalnem zaporu.

Vozniku Ivu Filipoviću so odredili enomesečni preiskovalni zapor zaradi nevarnosti ponovitve kaznivega dejanja. Tožilci ga obtožujejo kaznivega dejanja povzročitve hude prometne nesreče, za katero mu grozijo s tremi do petnajstimi leti zapora. Devetinpetdesetletnik  je namreč na počivališče, kjer je hitrost omejena na 40 km/h, dobesedno priletel z 90 km/h. Po besedah njegovega odvetnika je pretresen zaradi tragedije.

Kot je poročal Dnevnik Nove TV, je voznik zahteval zdravniško pomoč 24 ur pred nesrečo in jo tudi dobil. Menda zaradi hudih bolečin v hrbtu ni bil zmožen voziti. Tablete naj bi tudi usodno vplivale na njegovo sposobnost za vožnjo.

Medtem televizijski kanal RTL Direct, sklicujoč se na pričo, razkriva, da je Filipović 17. maja okoli 11. ure na hrvaški avtocesti A3 v bližini mesta Rešetari s svojim tovornjakom na odstavnem pasu trčil v vozilo hrvaških avtocest, ob vračanju na vozni pas pa še v tovorno vozilo. Nastala je materialna škoda.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije