KOMBI POVSEM ZMEČKAN

Igorju (45) sin (19) umrl pred očmi: Imela sva načrte, a se je zgodilo najhujše (VIDEO)

Voznik tovornjaka smrti v šoku. Ko je videl, kaj je naredil, je onemel.
Fotografija: Kombi je bil po trčenju povsem zmečkan (simbolična fotografija). FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Kombi je bil po trčenju povsem zmečkan (simbolična fotografija). FOTO: Dejan Javornik

Voznik tovornjaka s priklopnikom G. B. (46) iz Kragujevca, ki je v petek na avtocesti med Beogradom in Nišem na odstavnem pasu trčil v kombinirano vozilo, v katerem so umrli trije delavci iz Kragujevca, osem pa je bilo poškodovanih, ni bil pijan.
 
Alkotest, ki ga je prometna policija opravila takoj po nesreči, je bil negativen, poročajo srbski mediji. Voznika tovornjaka so pridržali, grozi mu do osem let zapora. Predvidoma v nedeljo ga bodo zaslišali na tožilstvu. »Človek je doživel strašen stres, potrebuje čas, da se pomiri, da bo lahko govoril o nesreči. V zelo slabem stanju je. Ko je videl, kaj je naredil, ni mogel govoriti,« je za srbske medije povedal neimenovani vir blizu preiskave.
 
Preberite tudi:

Tragedija na avtocesti: Darko ubil tri ljudi in pobegnil (FOTO)


 
Med delavci v kombiju, na katerega je naletel tovornjak, sta bila tudi oče in sin, ki sta skupaj odšla na delo. Med trojico mrtvih je tudi Žikica Veličković, 19-letni sin Igorja Veličkovića iz Kragujevca. Igor je v nesreči utrpel lažje poškodbe, povsem pa je strt zaradi sinove smrti. »Skupaj sva se odpravila na delo, imela sva načrte. Ko se je kombi okvaril, so nekateri odšli ven, drugi so ostali v vozilu. Poklicali smo vlečno službo in sporočili na delo, da bomo zamudili. V nekem trenutku smo vsi videli, da proti nam s polno hitrostjo drvi tovornjak, a smo mislili, da bo nadaljeval po voznem pasu. Zgodilo se je najhujše,« je trenutke nesreče opisal Igor, katerega sin je umrl pred njegovimi očmi. Izmed osmerice poškodovanih so štirje utrpeli hujše poškodbe in so še vedno v smrtni nevarnosti.
 
Kombi, v katerem je bilo 11 ljudi, je bil v nesreči povsem uničen. Preiskava nesreče naj bi med drugim pokazala, ali je bil tovornjak tehnično ustrezen ter ali je voznik kombija tega pravilno ustavil na odstavnem pasu oziroma ali je postavil opozorilni trikotnik.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije