GROZA

Hiša se je zrušila na družino

Na Bavarskem umrla oče in hči, mamo rešili. Najemnica in dva otroka k sreči niso bili doma.
Fotografija: Slišali so Sandrine klice na pomoč. FOTO: Fb
Odpri galerijo
Slišali so Sandrine klice na pomoč. FOTO: Fb

KEMPTEN – V nemškem Kemptnu so gasilci v soboto prihiteli na naslov družinske hiše, kjer so jih pričakale zgolj ruševine. Po poročanju sosedov je odjeknila silovita eksplozija, nato se je zrušila trinadstropna stavba. Eno družino so ruševine pokopale, v noči na nedeljo so reševalci odkrili truplo. Predstavnik lokalne policije je povedal, da gre najverjetneje za 42-letnega očeta. Pozneje so našli še truplo sedemletne hčerke.
Slišali so Sandrine klice na pomoč. FOTO: Fb
Slišali so Sandrine klice na pomoč. FOTO: Fb

»Hiša se je sesedla sama vase, prej je bila visoka 11 metrov,« se je tragedije, ki se je zgodila okoli 10. ure, spominjal sosed. Eksplozija je bila tako silovita, da so deli hiše leteli po ulici in močno poškodovali sosednjo hišo, lažje pa še dve v bližini. Zaradi tega je moralo 15 ljudi zapustiti svoje domove in so jih začasno namestili v nadomestna bivališča.
Izkopani nesrečnik je najverjetneje oče. FOTO: Fb
Izkopani nesrečnik je najverjetneje oče. FOTO: Fb

V uničeni hiši sta živela 39-letna Sandra in 42-letni Christian H. s tremi otroki. V polkletnem stanovanju so imeli najemnico, ki pa je med nesrečo ni bilo doma. Dva otroka sta bila med eksplozijo na obisku pri sosedih, starše in hčer pa je zasulo. Prihitelo je 340 reševalcev. »Reševalci se prebijajo skozi ruševine, tako da z rokami odstranjujejo kamen za kamnom,« je povedal predstavnik policije.


»Prišli so tudi izurjeni psi gorske reševalne službe.« Sredi dneva so slišali krike na pomoč in našli Sandro H. ter jo rešili. Ranjeno so odpeljali v bolnišnico. Ponoči so nadaljevali delo pod žarometi. Vzrok za eksplozijo še ni znan. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije