PEKLENSKI OČE

Hčerko zlorabljal že kot dojenčico, dobil 12 let zapora

Odkrili veliko pedofilsko mrežo na spletu.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Serghei Turcanu, Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Serghei Turcanu, Getty Images/istockphoto

Nemško sodišče je danes 43-letnega Jörga L., ki je spolno zlorabljal svojo hčer od njenega tretjega meseca, obsodilo na 12 let zapora. Njegov primer je preiskovalce sicer pripeljal do velike pedofilske mreže na svetovnem spletu. Sodišče je poleg zaporne kazni zločincu odredilo tudi preventivni pripor po prestani kazni, kar pomeni, da ga najverjetneje ne bodo nikoli izpustili na prostost.

Jörga L. je sodišče spoznalo krivega več deset kaznivih dejanj spolne zlorabe otrok in posilstva ter razpečevanja otroške pornografije, ki se je v večini primerov nanašala na njegovo hčer, rojeno leta 2017. Aretirali so ga lani oktobra v mestu Bergisch Gladbach v nemški zvezni državi Severno Porenje in Vestfalija.

Ena največjih preiskav

Policija, ki je preiskovala primer, je bila pretresena, ko je naletela na razvejeno mrežo pedofilov, ki so zlorabljali otroke in izmenjavali fotografije zločinov v spletnih klepetalnicah in prek forumov, kar je privedlo do ene največjih preiskav spolne zlorabe otrok v Nemčiji.

Deželni pravosodni minister Peter Beisenbach je junija sporočil, da so preiskovalci naleteli na 30.000 osumljencev, ki bi lahko bili povezani s to pedofilsko mrežo. Ustanovili so tudi posebno preiskovalno skupino, ki je proučevala na ure posnetkov in tisoče fotografij. Več policistov, ki so delali na primeru, je bilo zaradi tega tako travmatiziranih, da so morali na bolniški dopust. Samo v Severnem Porenju in Vestfaliji so po navedbah kölnskega tožilstva do danes identificirali 201 osumljenca.

Več hudih primerov

Nemčijo je v zadnjih letih pretreslo več hudih primerov zlorabe otrok. Zaradi suma spolne zlorabe otrok in snemanja kaznivih dejanj so junija aretirali 11 ljudi. Pred tem so v kleti 27-letnika iz Münstra zasegli videoposnetke in fotografije. Preiskovalci so identificirali vsaj tri žrtve, stare pet, 10 in 12 let.

Pred tem so v Lügdeju, 125 kilometrov od Münstra, odkrili, da je več moških več let zlorabljalo otroke v kampu. Po navedbah tožilstva je med letoma 1998 in 2018 bilo žrtev pedofilov več kot 40 otrok, večina med njimi je bila takrat stara od treh do 14 let.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije