NI ZA OBČUTLJIVE

Grozljivo: policist moškega (75) zbil na tla in ga pustil v mlaki krvi (VIDEO)

V ZDA divjajo protesti proti neenakosti in policijskemu nasilju.
Fotografija: Obležal je v mlaki krvi. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
Obležal je v mlaki krvi. FOTO: Youtube

Pretresljiv posnetek še enega osornega ravnanja policistov na shodu v Buffalu je razburil spletne uporabnike. Tokrat gre za policista, ki sta moškega porinila na tla in ga pustila, čeprav je obležal v luži krvi. Ob padcu si je namreč prebil glavo in kri je bila vidna tudi na posnetku. Oba vpletena so že suspendirali, ostala sta brez plačila in dela.

Vse skupaj se je dogajalo v četrtek, mimoidoči pa je dogajanje ujel na kamero in posnetek dviguje veliko prahu. Moški, ki je negiben ležal na tleh, je za zdaj še neznan, ameriški mediji pa poročajo, da je v bolnišnici v kritičnem stanju. Po mnenju spletnih uporabnikov je še bolj skrb vzbujajoče dejstvo, da se je kar nekaj policistov sprehodilo mimo negibnega moškega.

Spomnimo, aretaciji temnopoltega Američana Georgea Floyda, ki se je končala z njegovo smrtjo v Minneapolisu prejšnji ponedeljek, že teden dni sledijo množični protesti, ki se zadnje dni vse bolj sprevračajo v nasilje, ropanje in požiganje. Protesti so se iz Minneapolisa v Minnesoti razširili tudi drugam.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije