STRAŠNO

Grozljivka v bolnišnici: Medicinska sestra morila dojenčke

Osumljena je umora najmanj osmih. Detektivi preiskujejo oskrbo 32 otrok.
Fotografija: Osumljena medicinska sestra naj bi zločine zagrešila v letih 2015 in 2016.
Odpri galerijo
Osumljena medicinska sestra naj bi zločine zagrešila v letih 2015 in 2016.

CHESTER – Britanijo pretresa aretacija medicinske sestre Lucy Letby, ki je osumljena umora osmih dojenčkov in poskusa umora šestih. Policija je že preiskala njen dom in dom njenih staršev ter pojasnila, da so se gnusni zločini zgodili v letih 2015 in 2016, ko je službovala v lokalni bolnišnici Countess of Chester. Osumljeno medicinsko sestro so aretirali v torek zjutraj in že opravili prva zaslišanja.

Bolnišnica še vedno nemoteno obratuje.
Bolnišnica še vedno nemoteno obratuje.

Lucy so leta 2016 preselili v uradniški del bolnišnice, zato so se pojavila ugibanja, da so se njeni delodajalci vsaj deloma zavedali, da je nekaj narobe.


Vodja preiskave detektiv Paul Huges je izjavil, da je raziskovanje primera z aretacijo močno napredovalo. Trenutno preiskujejo zdravstveno oskrbo 32 otrok, od tega jih je kar 17 umrlo. "Na začetku smo se osredotočali na smrt 15 otrok, pregledali pa smo še šest nesmrtnih primerov iz tistega obdobja," je pojasnil. "Zavedamo se, da je ta primer zelo odmeven, vpletene so številne družine in osebje bolnišnice."

Policija preiskuje njeno hišo v bližini bolnišnice.
Policija preiskuje njeno hišo v bližini bolnišnice.

Letbyjeva naj bi bila zelo ambiciozna in predana svojemu poklicu, sosedje ne morejo verjeti, da bi lahko tako prijazno dekle zagrešilo tako gnusne zločine. Bolnišnica je policijo obvestila maja, ko so ugotovili določene nepravilnosti, podrobnosti izvedbe zločinov in motivov pa še niso razkrili.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije