STRAŠNO

Grozljivka pri sosedih: odrezala mu je glavo, roke in noge

Truplo je v kovčku odpeljala v rodno vas 350 kilometrov stran.
Fotografija: Zabodla ga je z nožem. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Zabodla ga je z nožem. FOTO: Getty Images, Istockphoto

DUNAJ – Avstrijo je pretresa gnusen zločin, katerega žrtev je bil 32-letni sin znanega zdravnika. Konec februarja naj bi se v njunem stanovanju na Dunaju vnel prepir med 32-letnikom in njegovim 27-letnim madžarskim dekletom. Po poročanju madžarskih medijev naj bi bil Tunizijec v preteklosti večkrat nasilen do svojega dekleta, tokrat pa je Szilvia P. posegla po kuhinjskem nožu in ga zarila v partnerja.

Z mamo skovali načrt

Zatem naj bi Szilvia pokojnemu partnerju odrezala glavo, roke in noge. Razkosano truplo naj bi zapakirala v kovček ter ga z najetim avtomobilom odpeljala na Madžarsko. V domači vasi Jaszalsoszentgyörgy, ki leži vzhodno od Budimpešte in okoli 350 kilometrov od Dunaja, je Madžarka svoje dejanje – tega naj bi zagrešila pod vplivom drog – razkrila mami. Obe ženski naj bi se nato domislili, da bosta truplo uničili s solno kislino. Ko jima je ta načrt spodletel, sta ostanke trupla dali v vrečke za smeti ter jih odvrgli v namakalni kanal. 

V začetku marca so mladi kolesarji naleteli na grozljivo odkritje – vrečko za smeti z deli trupla. Truplo so kmalu identificirali tudi ob pomoči Europola in tetovaže škorpijona na delu trupla. Preiskovalci so hitro prišli na sled Szilvii, ki je dejanje priznala.

Kje ji bodo sodili?

Tudi v Avstriji so uvedli preiskavo dogodka, a podrobnosti oblastem niso znane. Kot so povedali na avstrijskem tožilstvu, ni jasno, kje bodo 27-letnici sodili, bi pa lahko primer še naprej ostal v rokah Madžarske. Osumljenka je madžarska državljanka, na madžarskih tleh so bila zagrešena kazniva dejanja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije