Grozljivka na kraju strmoglavljenja: našli so moškega in žensko

Želela sta si ogledati razbitine letala in umrla.
Fotografija: Razbitine so priljubljena turistična točka. FOTO: Christian Länger, Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Razbitine so priljubljena turistična točka. FOTO: Christian Länger, Getty Images/istockphoto

Na jugu Islandije na obali Solheimasandur, kjer je leta 1973 zaradi pomanjkanja goriva strmoglavilo letalo ameriške vojske, so našli trupli dveh kitajskih 20-letnikov. Kot poroča BBC, sta najverjetneje zmrznila. V letalu ni tedaj nihče umrl, njegovi ostanki pa so še vedno na mestu nesreče in so prava turistična atrakcija. Leta 2015 je na razbitinah rolkal Justin Bieber in odtlej je bilo zanimanje za letalo in njegovo usodo še večje.
 
Prejšnji četrtek so na poti do letala našli najprej negibno žensko truplo, nedaleč stran pa še moško. Na oddaljenem parkirišču so našli tudi njuno izposojeno vozilo. »V zadnjih letih imamo srečo, saj turizem cveti, a na žalost se nam dogaja tudi to,« je dejal Johannes Thos Skulason, vodja islandske turistične agencije. Poudaril je tudi, da je vreme na Islandiji zelo nepredvidljivo in se hitro spreminja.

Strmoglavljeno letalo leži na območju, ki je oddaljeno od glavne ceste za dve uri hoje. Za tiste, ki niso primerno opremljeni in pripravljeni, je lahko pot zahtevna, zlasti če so slabe vremenske razmere. Do letala sicer pelje tudi poseben avtobus, a je cena prevoza zasoljena, zato se turisti v glavnem raje odločijo za pešačenje.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije