GROZA

Grozljivka na igrišču: tobogan mu je presekal glavo

Objavljeno 23. april 2019 10.44 | Posodobljeno 23. april 2019 10.46 | Piše: A. P.

Otrok padel med igro, tobogan mu je presekal lobanjo. Starši bi igrišče zaprli, v enem tednu že več poškodb.

Igrišče je nevarno za uporabo. FOTOGRAFIJI: Fb
MAIDSTONE – Tasha Spilsbury iz britanskega Spilsburyja je ponorela, potem ko je pred dnevi njen sin Jordan med igranjem na otroškem igrišču padel v peskovniku in z glavo udaril ob rob kovinskega tobogana. Prav zaradi njega so bile oblasti prisiljene igrišče zapreti, a v zgolj v tednu dni se je zgodila vrsta poškodb. Postavili so ga za približno 60.000 evrov.

image
Igrišče je nevarno za uporabo. FOTOGRAFIJI: Fb

Sledil je inšpekcijski nadzor, a ta ni našel nepravilnosti in igrišče so ponovno odprli, čeprav so ga starši preimenovali v smrtno past.

Jordanova rana je bila zelo resna, moral je iti k plastičnemu kirurgu, saj ga je tobogan skoraj skalpiral. Mati je lahko videla njegovo lobanjo. »To igrišče je izjemno nevarno. Če ne bodo ukrepali, jih bom tožila. Ni osvetljeno, nobenih kamer ni ali nočnih čuvajev.«

Starši so začeli peticijo za zaprtje igrišča in doslej jo je podpisalo že več kot 300 ljudi. Na prvi pogled je igrišče videti skrajno zabavno, po odprtju so prihajali otroci z vseh koncev in krajev.

Deček je potreboval pomoč plastičnega kirurga.

»Ne smejo ga pustiti v takšnem stanju, kdo bi si lahko zlomil tilnik, si prerezal vrat ali celo umrl,« skrbi Tasho. Predstavniki mestnega sveta so dejali, da so se pripravljeni pogovoriti in soočiti z žrtvami igrišča. Več kot očitno pa je, da se mu niso pripravljeni tako zlahka odreči. 
Deli s prijatelji