GROZLJIVO

Groza: Deček(2) padel v lonec vrele vode

Dveletni Ukrajinec se je skoraj skuhal. Zdravniki se borijo za njegovo življenje.
Fotografija: Malčku je prvi priskočil na pomoč oče.
Odpri galerijo
Malčku je prvi priskočil na pomoč oče.

KIJEV – Nesrečni Ivan Maletič se še vedno bori za življenje, potem ko je po padcu v lonec z vrelo vodo dobil hude opekline na 70 odstotkih telesa. Nenavadna nesreča se je zgodila v vasici Susidoviči na jugu Ukrajine.
Malčku je prvi priskočil na pomoč oče.
Malčku je prvi priskočil na pomoč oče.

Dečkova mama Ivana Maletič je zavrela vodo, ker je želela oprati perilo. Velik, 40-litrski lonec z vrelo vodo je postavila na kuhinjska tla in se odpravila v trgovino po kruh.

»Ivan se je igral v hiši, medtem ko je njegov starejši brat gledal risanke. Mislim, da je šel v kuhinjo in po nesreči padel v lonec vrele vode. Moj mož je bil na dvorišču. Slišal je krike in stekel do sina,« je pojasnila mati nesrečnega fantka. Ko je oče uvidel, kaj se je zgodilo, je Ivanu slekel oblačila in ga hladil z mrzlo vodo, nato pa so ga odpeljali v bolnišnico v mestu Lviv, kjer so ga sprejeli na intenzivno nego. Diagnosticirali so mu hude opekline, tudi četrte stopnje. Zdravniki se borijo za njegovo življenje in ne želijo ugibati, kakšne so njegove možnosti za preživetje.
...
...

Viktor Poževski, vodja urgentnega oddelka, je sporočil, da je otrok v kritičnem stanju in priklopljen na napravo za umetno dihanje. Mati, ki je ves čas pri sinu, si ne more oprostiti za to, kar se je zgodilo, policija pa obravnava primer kot nesrečo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije