NASILJE V DRUŽINI

Goran (34) davil ženo in jo mlatil, ker mu ni pokazala sporočil

V stanovanju je povzročil nered, ker si je njegova soproga ob 23. uri z nekom dopisovala. Sumi, da je bil ljubimec.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images

VARAŽDIN – »Obsojen je, ker je kričal, vpil in svojo ženo zmerjal z neprimernimi izrazi, nato jo je prijel še za vrat in udaril po glavi ter na koncu še tako močno odrinil, da se je z glavo udarila v stojalo za časopis,« piše Večernji list. Na mamičino stran sta stopili hčeri, stari 10 in 15 let, besni Goran (34) pa je nato še »s tečajev iztrgal vrata in razmetal kuhinjske odlagalne površine, kar je pri ženi Mireli in otrocih povzročilo vidno vznemirjenost in strah«.

Obtožnica ga bremeni psihičnega in telesnega družinskega nasilja v prisotnosti otrok. Sodišče v Varaždinu mu je naložilo 320 evrov kazni. Sodnica mu je prisodila nižjo kazen, saj je kršitev priznal.

»Že dve leti vem, da me soproga vara, a v zakonu vztrajava zaradi otrok. Ona gre včasih za dva, tri dni od hiše in se pri tem ne oglaša ne otrokom ne staršem. Tiste noči sva pila vino, ona pa si je ob 23. uri začela z nekom dopisovati po mobitelu. Želel sem videti, komu piše, a mi ni pustila. Prerivala sva se, to je res, in nato je padla z glavo na stojalo za časopis in zbežala v spalnico, kjer je želela skriti mobitel. Mislim, da sem nato s tečajev iztrgal vrata sobe,« je povedal Goran na sodišču.

Mirela je priznala, da si je z nekom dopisovala, a mu iz principa ni želela pokazati sporočil. »Zbežala sem, se spotaknila in padla na stojalo za časopis. Nato me je prijel za vrat in tepel po glavi. Glejte, kako imam še vedno rdeč vrat. Nato je prišla najina starejša hči in naznanila, da bo poklicala policijo, on pa se je kar drl, kakšna mama, da sem, da se kur*** in da imam ljubimca. Seveda ga nimam. Ne vem, od kod mu tako ljubosumje,« pa je povedala Mirela med sojenjem.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije