NEDOLŽNA ŽIVLJENJA

FOTO: Strelski pohod v tovarni: ker so ga hoteli odpustiti, jih je ubil pet

Objavljeno 16. februar 2019 08.01 | Posodobljeno 16. februar 2019 08.09 | Piše: N. K.

Policisti so strelca ubili.

Strelski pohod v tovarni. FOTO: Stringer Daily Herald/Reuters
AURORA – Policisti so v petek v tovarni v Aurori v ameriški zvezni državi Illinois po krajšem obstreljevanju ubili 45-letnega Garyja Martina, ki je šel v strelski pohod nad kolege v tovarni, kjer je delal 15 let. Martin, ki je bil besen, ker so ga nameravali odpustiti, je ubil pet sodelavcev in ranil pet policistov ter sodelavca.

Aurora je mesto z okrog 200.000 prebivalci 60 kilometrov zahodno od Chicaga, do streljanja pa je prišlo v tovarni Henry Pratt, kjer izdelujejo varnostne ventile za vodovod in kanalizacijo. V času streljanja je bilo tam okrog 30 ljudi. Martin je bil oborožen s pištolo, opremljeno z laserskim merilnikom, in streljal. Pridrvele so razne policijske enote od lokalnih do zveznih in se spopadle s strelcem ter ga ubile.

Učenci zaprti v šolah

Lokalne oblasti so nemudoma blokirale celotno okolico, šole pa so učence zaprle v poslopja. Strelski pohod v Illinoisu se je zgodilo dan po prvi obletnici pokola v osnovni šoli Parkland na Floridi, kar je na kratko malce poživilo gibanje proti oboroževanju v ZDA, vendar smiselnih ukrepov, ki bi položaj izboljšali, ni bilo. »Žalostno je, da so taka množična streljanja v naši državi postala običajna. Žalostno je, da je hladen in brezsrčen prestopnik tako sebičen, da misli, da lahko vzame nedolžna življenja,« je izjavil župan Aurore Richard Irvin.
Deli s prijatelji