ZASTOJI

FOTO: V predoru Sveti Rok zagorel avtomobil, v katerem je bila družina

Objavljeno 20. junij 2019 16.26 | Posodobljeno 20. junij 2019 20.15 | Piše: STA, S. U.

Zastoji zaradi podaljšanega vikenda so tudi na hrvaških avtocestah.

FOTO: Youtube
ZAGREB – Na hrvaških avtocestah v smeri proti obali danes zaradi podaljšanega vikenda ob verskem prazniku telovo nastajajo zastoji. Na zagrebški obvoznici ob cestninski postaji Lučko so kolone v smeri morja dolge približno šest kilometrov, je poročal Hrvaški avtoklub (Hak). Promet je povečan na avtocesti Zagreb–Split v smeri morja.

Na cestninski postaji Lučko je kolona iz zahodne smeri od vozlišča Jankomir dolga približno dva kilometra, medtem ko je na vzhodni strani od vozlišča Buzin dolga šest kilometrov, je objavil Hak na svoji spletni strani. Izpostavili so, da je zaradi gneče promet upočasnjen, občasni zastoji nastajajo tudi za cestninsko postajo Lučko v smeri Karlovca.

Promet je povečan tudi na nekaterih mejnih prehodih s Slovenijo in BiH. Voznikom svetujejo, naj prilagodijo hitrost in način vožnje ter naj bodo pozorni na varnostno razdaljo med vozili.

Večkilometrska kolona

Popoldne so morali zaradi požara na osebnem avtomobilu začasno v obeh smereh zapreti predor Sveti Rok pri Zadru. Pred predorom se je z obeh strani nabrala večkilometrska kolona. Požar je izbruhnil na osebnem avtomobilu z zagrebško registrsko tablico, v katerem so se v smeri proti Splitu vozili voznik, njegova žena in dva otroka. Gasilci so ogenj hitro pogasili, poškodovanih pa ni bilo, je poročal dalmatinskiportal.hr. Promet je znova stekel po 14. uri, ko so predor prezračili.

Na Hrvaškem je danes dela prost dan zaradi cerkvenega praznika telovo, v soboto bo državni praznik ob dnevu antifašističnega boja, prihodnji torek pa bo tako kot v Sloveniji dan državnosti, ki je tudi dela prost dan.

Podaljšani vikend

Iz javnega podjetja Hrvatske autoceste (Hac) so v sredo sporočili, da zaradi podaljšanega vikenda povečan promet in gnečo na avtocestah proti obali pričakujejo tudi v petek v popoldanskih urah ter v soboto dopoldne, ko bo na Hrvaško po pričakovanjih prišlo več tujih turistov.

V nedeljo popoldne, ko se bodo tuji gostje predvidoma vračali s počitnic, so zastoji možni na avtocestah proti notranjosti države. Tam v torek popoldne pričakujejo gost promet zaradi vračanja hrvaških turistov, ki bodo zaključili podaljšani vikend.
Deli s prijatelji