NASILJE

FOTO: Postrelili so bančne roparje

Policija jih je zalotila med nameščanjem eksploziva. Nekaj članom tolpe je iz vozila uspelo zbežati v gozd.
Fotografija: Na avtocesti je izbruhnil strahovit strelski obračun. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Na avtocesti je izbruhnil strahovit strelski obračun. FOTO: Reuters

SÃO PAULO – Brazilska policija je v silovitem strelskem obračunu ubila 11 oboroženih roparjev, ti so bili del 25-glave tolpe, ki je s petimi blindiranimi vozili ropala banke na obrobju São Paula v mestu Guararema. Tolpa je bila oborožena z avtomatskimi puškami, pištolami, revolverji in šibrovkami.
Na avtocesti je izbruhnil strahovit strelski obračun. FOTO: Reuters
Na avtocesti je izbruhnil strahovit strelski obračun. FOTO: Reuters

Nosili so zaščitne jopiče. Na bankomate so nameščali eksploziv, da bi jih odprli. Policija jih je ujela med delom, ko so nameščali eksploziv na banko v bližini policijske postaje. Serija ropov se je začela okoli štirih zjutraj v središču mesta, po prihodu policije so lopovi zbežali s prirejenimi vozili. Med strelskim obračunom na avtocesti na obrobju mesta je padlo 11 žrtev.

Roparji so bili v utrjenem hyundaiju. Med intervencijo ni bil ranjen noben policist, trije lopovi pa so bili aretirani. Drugi so uspešno pobegnili iz avtomobila v bližnji gozd. Enega so ubili, ko je bežal proti gozdu, drugega pa so pokončali s streli, ko je v apartmaju zajel talce.


»Začel je trkati na vrata,« se spominja talka Vanderleia Vicente Gomes. »Mojemu možu je ukazal, naj odpre. Rekel je, da ima s sabo za talca otroka in da ga bo ubil, če ne bo odprl vrat.« Ropar je vse zajel, a bil ubit v strelskem obračunu s policijo.
Uslužbenec se vrača v eno od opustošenih bank. FOTO: Reuters
Uslužbenec se vrača v eno od opustošenih bank. FOTO: Reuters

Brazilija spada med države s skrb vzbujajočo visoko stopnjo nasilja. Lani je nasilne smrti umrlo več kot 60.000 ljudi. Problematična je tudi policija, ki naj bi pogosto jemala zakon v svoje roke, neredko so ubili ljudi, ne da bi jih predali sodišču. Proti strelom utrjena vozila so dokaz, da so bili roparji pripravljeni na strelske obračune, a so se ušteli glede pripravljenosti policije.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije