POBEGNIL IZ PSIHIATRIJE

FOTO: Manijak na pohodu: mladenki prerezal vrat

Napadalec z nožem na ulici ranil še dve ženski.
Fotografija: Fotografija je simbolična FOTO: Guliver/getty Images Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična FOTO: Guliver/getty Images Getty Images/istockphoto

SYDNEY – Avstralija je prizorišče novega nasilnega napada, morda celo terorističnega. Policija je ob pomoči mimoidočih, ki so ga obvladali s stolom in zabojem za mleko, prijela napadalca, ki je v središču Sydneyja zabodel in ranil dve ženski, potem pa grozil še številnim drugim. Po aretaciji in preiskavi v nasilneževem stanovanju so odkrili še truplo 21-letnice s prerezanim vratom.

Kot poročajo avstralski mediji, je mlad moški po imenu Mert Nay, domačin iz Sydneyja, pred dnevi pobegnil iz psihiatrične ustanove, potem pa se očitno podal na pohod s kuhinjskim nožem. Najprej je pokončal 21-letno dekle, ni pa še znana njena identiteta, prav tako ni jasno, ali jo je Nay poznal ali jo je ugrabil na ulici in zvlekel v svoje stanovanje. Potem se je podal v središče mesta, kjer se je znesel še nad dvema ženskama, 41-letnico, ki jo je zabodel v hrbet, in drugo mimoidočo, ki jo je ranil v roko. Preostali sprehajalci so se divjemu napadalcu, ki je menda skakal po avtomobilih in vpil Bog je velik (Allahu akbar) uspešno izmaknili, najpogumnejša trojica pa ga je podrla na tla, mu odvzela orožje in ga pridržala do prihoda policije.


Kot kaže, ima nasilnež vrsto duševnih težav, zaradi katerih bi se moral zdraviti v psihiatrični bolnišnici, iz katere je pobegnil, policija pa preiskuje tudi možnost terorističnega napada: Naya sicer niso povezali z nobeno organizacijo, a so v njegovem domu odkrili teroristično gradivo in USB-ključ s podrobno opisanima terorističnima napadoma na Novi Zelandiji in v New Yorku.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije