VELIKONOČNI MASAKER

FOTO: Milijarderju na Šrilanki umrlo troje otrok: to je njihova poslednja fotografija

Nadaljuje se preiskava napadov, ki so zahtevali najmanj 290 življenj.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

KOLOMBO – Za nedeljske napade v cerkvah in hotelih na Šrilanki, ki so zahtevali najmanj 290 življenj in 500 ranjenih, je odgovorna radikalna islamistična skupina NTJ, je danes sporočila šrilanška vlada. Vlada preiskuje, ali ima skupina tudi mednarodno podporo.

V otoški državi so skoraj istočasno med velikonočno mašo odjeknile tri eksplozije v katoliških cerkvah. Eksplozije so odjeknile tudi v treh luksuznih hotelih v Kolombu. Nekaj ur kasneje sta v južnem in severnem predmestju prestolnice odjeknili še dve eksploziji.


Žrtve otroci danskega mogotca

Med žrtvami je tudi najmanj 32 tujcev, na dan pa prihajajo srce parajoče zgodbe. Umrli so trije otroci danskega milijarderja Andersa Holcha Povlsena (46). Kot je povedal predstavnik Povlsena, so bili tam na počitnicah med velikonočnimi prazniki. Že prej je dansko ministrstvo za zunanje zadeve obvestilo, da so v napadih umrli trije danski državljani.



 
Povlsen je lastnik modne verige Bestseller in tudi največji delničar Asosa, spletne trgovine za oblačila in kozmetiko. Njegovo premoženje je ocenjeno na približno 5,8 milijarde dolarjev. Bogastvo je podedoval od staršev, nato pa se je odločil, da bo denar vlagal na Škotskem, saj se je še kot otrok zaljubil v to deželo. Njemu in njegovi ženi so se rodili štirje otroci: Alma, Astrid, Agnes in Alfred. Alma je pred dvema dnevoma na instagramu objavila fotografijo dveh sester in brata s Šrilanke.


Zvezdniška kuharica

Mediji poročajo še o eni žrtvi. Shantha Ayadunne je bila šrilanška kuharska mojstrica. Še pred napadi je njena hči Nisanga Mayadunne na facebooku objavila družinsko fotografijo s prazničnega zajtrka v hotelu Shangri-La v Kolombu, kjer je nato eksplodirala bomba. V napadu je umrla tudi ona, kar je v na facebooku potrdil eden od sorodnikov. 



 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije