STRMOGLAVILO 188 LJUDI

FOTO in VIDEO: Šokantni prizori letalske nesreče, na krovu tudi dojenčka

Verjetno ni preživel nihče.
Fotografija: Razbitine strmoglavljenega letala. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Razbitine strmoglavljenega letala. FOTO: Reuters

DŽAKARTA – V Indoneziji je danes kmalu po vzletu z letališča v Džakarti strmoglavilo potniško letalo indonezijske letalske družbe Lion Air s 188 ljudmi na krovu. Med žrtvami so po poročanju Jutarnjega lista tudi trije otroci, od tega dva dojenčka. Letalo boeing 737 je po 13 minutah leta izginilo z radarjev in strmoglavilo v morje.

Razbitine strmoglavljenega letala. FOTO: Reuters
Razbitine strmoglavljenega letala. FOTO: Reuters

Reševalci so razbitine in predmete z letala našli v morju pri Karawangu v pokrajini Zahodna Java, okoli 70 kilometrov zahodno od Džakarte, so sporočile oblasti. Med drugim so našli uničene telefone in raztrgane torbe, prikazujejo na twitterju objavljene fotografije. Predmete je našla posadka ladje državnega naftnega podjetja Pertamina.

Preživelih po vsej verjetnosti ni

Domnevajo sicer, da je trup letala na morskem dnu na globini 35 metrov, navaja nemška tiskovna agencija dpa. Na letalu, ki je bilo namenjeno v Pangkal Pinang na otočju Bangka Belitung, je bilo 181 potnikov in sedem članov posadke. Nesreče verjetno ni preživel nihče.


Po podatkih podjetja za letalsko navigacijo AirNav je letalo stik s kontrolo letenja izgubilo 13 minut po vzletu z mednarodnega letališča Soekarno-Hatta v Džakarti ob 6.20 po lokalnem času (0.20 po srednjeevropskem). Pristati bi moralo eno uro kasneje.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije