SMRTNA ŽRTEV

FOTO: Huda eksplozija: delavec umrl, dva še pogrešajo

Objavljeno 10. januar 2019 18.23 | Posodobljeno 10. januar 2019 22.16 | Piše: STA, N. K.

V požaru, ki je zajel hidroelektrarno, so se trije poškodovali, dva še iščejo, gasilci pa so našli tudi truplo.

FOTO: Getty Images, Istockphoto
DUBROVNIK – V hidroelektrarni Plat pri Dubrovniku je danes malo po 8. uri izbruhnil požar, pri čemer je en delavec umrl, trije so lažje poškodovani, še dva pa pogrešajo, je sporočila hrvaška policija.

Gasilci so omejili požar, ki je izbruhnil v 500 metrov dolgem predoru elektrarne.

Ob izbruhu požara je bilo v hidroelektrarni devet delavcev, je pojasnil načelnik dubrovniško-neretvanske policijske uprave Ivan Pavličević. Kot je dejal po prihodu na kraj dogodka, so trije delavci prejeli zdravniško pomoč, tri so zaradi lažjih poškodb prepeljali na dodatne preglede v bolnišnico v Dubrovniku, tri pa so pogrešali.

V reševalni akciji so sodelovali tudi potapljači in vstopili v predor, ki vodi proti hidroelektrarni. Okoli 14. ure so v njem našli truplo enega od pogrešanih delavcev, je poročal hrvaški radio.

Pogrešana skočila v kanal?

Truplo ponesrečenega delavca so našli v predoru pri turbini hidroelektrarne. Medtem se nadaljuje iskanje njegovih kolegov, za katera domnevajo, da sta se v času nesreče poskusila rešiti s skokom v odvodni kanal, ki povezuje hidroelektrarno z morjem, je poročal hrvaški radio.

Po neuradnih informacijah naj bi bilo pred izbruhom požara slišati eksplozijo.

Požar je gasilo približno 30 gasilcev z desetimi vozili, iskanje pogrešanih delavcev pa je oviral gost dim, piše na spletni strani hrvaške gasilske zveze HVZ.
Deli s prijatelji