TRAGEDIJA

FOTO: Domnevna zaljubljenca ubil vlak

Ira Dujmović in Goran Plaščević sta se sprehajala po progi.
Fotografija: Njuni družini ne vesta, ali sta bila par ali ne. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Njuni družini ne vesta, ali sta bila par ali ne. FOTO: Facebook

ZAPREŠIĆ –Skrivnostno nesrečo v Zaprešiću so hrvaški mediji poimenovali tragedija, zgodila pa se je konec tedna, natančneje v petek, v naselju Zaprešić v Zagrebški županiji. Umrla sta 18-letna Ira Dujmović in 32-letni Goran Plaščević, ki sta se iz neznanega razloga v temi sprehajala po neosvetljenem delu lokalne železniške proge, ko je vanju priletel hitri vlak. Ta zaradi slabe vidljivosti ni imel nobene možnosti, da bi se pravočasno zaustavil.
V temi ju vlak ni mogel opaziti pravočasno. FOTO: Pixsell
V temi ju vlak ni mogel opaziti pravočasno. FOTO: Pixsell

Znanci in prijatelji pokojnikov, pa tudi hrvaški mediji, se sprašujejo, kaj je par privedlo k temu, da se je sprehajal po malo obljudenem in prometno nevarnem kraju, ter kako to, da se nista umaknila, ko je proti njima drvel vlak. Ker vozita ob 21.45 po tem delu dva vlaka, vsak iz svoje smeri, so nekateri prepričani, da sta se umaknila enemu, pri tem pa nista opazila, da se z nasprotne strani na sosednjem tiru, kamor sta stopila, bliža drugi.
Nesreča se je po neuradnih podatkih zgodila malo pred deseto uro zvečer.

Vanju je trčil hitri vlak, ki je prihajal iz Zagreba. Močan udarec je dvojico domnevno vrgel na nasprotni tir. Tam je proti njima prihajal lokalni vlak, ki je peljal iz Dudega sela proti Harmici. Vlakovodji je uspelo zavreti, vendar je Ira kljub temu umrla že na kraju nesreče, Goran pa po prihodu reševalne ekipe.


Primer, ki ga še preiskuje policija, je skrivnosten tudi zato, ker ne eni ne drugi starši niso vedeli ničesar o tem, da bi bili žrtvi kakor koli povezani, zato jim niso bili znani razlogi, zakaj naj bi bil par te usodne noči skupaj. Goranovi prijatelji so sicer slišali o tem, da ima novo dekle, ni pa omenjal, za koga gre. Ira je babici rekla, da gre v Zaprešić na obisk. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije