JAPONSKA

Dvanajstletno deklico zabodel do smrti

Japonec z nožema nad skupino osnovnošolk. Po napadu si je sodil sam.
Fotografija: Prizorišče zločina v Kavasakiju FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Prizorišče zločina v Kavasakiju FOTO: Reuters

TOKIO – Na avtobusni postaji v japonskem mestu Kavasaki blizu Tokia je moški, oborožen z dvema nožema, napadel skupino šolark. Do smrti je zabodel 12-letno deklico in 39-letnega moškega, domnevno očeta enega od otrok. Ranjenih je najmanj 18 ljudi. Moški v 50. letih si je po napadu sodil sam – zabodel se je v vrat in pozneje umrl v bolnišnici.

Prizorišče zločina v Kavasakiju FOTO: Reuters
Prizorišče zločina v Kavasakiju FOTO: Reuters
Pred dnevi, nekaj pred osmo uro zjutraj, so deklice čakale na šolski avtobus do bližnje zasebne katoliške šole Caritas. Voznik avtobusa je povedal, da je videl moškega, ki je pristopil k skupini in jih nekaj zabodel, nato je vstopil na avtobus in spet napadel otroke. Kričal je: »Ubil vas bom!« Policija ga je prijela, na kraj napada pa je prihitelo več reševalnih ekip, da so oskrbele ranjene.

Napadel je tudi otroke na avtobusu. FOTO: Reuters
Napadel je tudi otroke na avtobusu. FOTO: Reuters
Tovrstni napadi so na Japonskem zelo redki, v deželi vzhajajočega sonca imajo eno najnižjih stopenj nasilja na svetu. Je pa res, da se je od leta 2000 zvrstilo več napadov z noži, najhujši 2016., ko je bivši zaposleni v umobolnici zabodel 19 bolnikov, in 2001., ko je v osnovni šoli v Osaki moški ubil osem učencev.


Tokratni dogodek je obsodil tudi japonski premier Šinzo Abe. »To je strašno. Izrekam iskreno sožalje svojcem žrtev in upam, da se bodo njihove rane zacelile.« Ljudje na kraju tragedije polagajo cvetje v spomin na žrtvi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije