MOŠKI S HUDIMI PSIHIČNIMI TEŽAVAMI

Drama v šoli: do zob oboroženi Goran (46) vstopil in začel streljati

V srbski srednji šoli je hotel zajeti talce.
Fotografija: Policija je prihitela na kraj dogajanja (simbolična fotografija). FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Policija je prihitela na kraj dogajanja (simbolična fotografija). FOTO: Reuters

Goran T. (46) iz vasi Livadice pri Veliki Planini v Srbiji je vdrl v srednjo šolo in dvakrat ustrelil z avtomatsko hišo, toda eden izmed profesorjev ga je obvladal, tako da na srečo ni bilo nobenih žrtev. Pri Goranu so našli tudi ročno bombo, pištolo in eksploziv. Za sedaj je znano le, da gre za psihično nestabilnega moškega, ki je hotel na šoli zajeti talce.

Na spletnih omrežjih se je pojavila fotografija s komentarjem: »Na moji šoli se je pravkar streljalo.« Na njej je videti dijake, ki stojijo na šolskem dvorišču, tisti, ki je objavil fotografijo, pa je še zapisal, da se trese od strahu.



Pogumni in spretni profesor, ki je strelca obvladal, je Slavoljub Stojadinović. Za Kurir je povedal, kaj se je dogajalo: »Zgodilo se je med 6. šolsko uro, poklicala me je moja učenka in rekla, naj pridem iz telovadnice, ker je pri njih v učilnici oseba z orožjem. Stekel sem iz telovadnice, potrkal na vrata in videl kolega, ki je sedel za katedrom. Na desni strani sem zagledal moškega z orožjem in polno torbo eksploziva. Vprašal sem ga, kdo je.« Ko je moški pogledal proti tabli, je učitelj otrokom ukazal, naj odidejo iz učilnice. »Boril sem se z njim in uspelo mi ga je obvladati, pri tem pa sem si poškodoval roko,« je opisal trenutke groze. Dodal je, da šolskega varnostnika tedaj ni bilo v šoli. Napadalec je dijake sicer zadrževal približno 15 minut.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije