POSKUS ROPA

Drama na avtocesti: napad na oklepno vozilo, v njem več milijonov (VIDEO)

Na italijanski avtocesti dramatičen poskus ropa oklepnega vozila.
Fotografija: Italijanska policija.  FOTO: Daniele Mascolo Reuters
Odpri galerijo
Italijanska policija.  FOTO: Daniele Mascolo Reuters

Tolpa roparjev je ponoči na avtocesti na severu Italije z dramatičnimi prijemi poskušala oropati oklepno vozilo, ki je prevažalo več milijonov evrov. Vozniku se je med drugim uspelo izogniti blokadi iz več gorečih avtomobilov, s katero so ga poskušali zaustaviti, poroča italijanska agencija Ansa.

Napad na avtocesti A1 se je zgodil pozno v torek, približno 20 kilometrov od Milana. Skupno najmanj 15 roparjev v šestih vozilih je oklepno vozilo, ki je prevažalo od osem do devet milijonov evrov, poskušalo ustaviti z blokado iz žebljev in več gorečih vozil, ki pa se ji je voznik uspešno izognil.

Obvozil je tudi dva tovornjaka roparjev, v katera se je sprva zaletel, nakar se je zatekel na bližnjo bencinsko črpalko, kjer je našel policijsko patruljno vozilo.

Trikilometrski odsek avtoceste je bil nato zaprt več ur zaradi čiščenja ceste, kar je povzročilo dolge zastoje. Promet se je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sprostil šele okrog 9. ure zjutraj.

Po poročanju Anse v incidentu ni bil poškodovan noben član posadke oklepnega vozila, ki je pripadalo podjetju Battistolli.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije