KAKO PRIROČNO

Do zob oboroženi specialci vdrli k narkošefu, ki je heroin naročal v Sloveniji (VIDEO)

Mati mafijskega šefa: Izgubil je spomin, ne prepozna ne žene ne otrok
Fotografija: Policija je na naslov znanega kriminalca prišla v spremstvu do zob oboroženih specialcev (simbolična fotografija). FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Policija je na naslov znanega kriminalca prišla v spremstvu do zob oboroženih specialcev (simbolična fotografija). FOTO: Reuters

Na več lokacijah v Splitu so potekale hišne preiskave, aretiranih je bilo sedem oseb iz kriminalnega okolja. Med tistimi, ki jih je policija prijela, je tudi vodja kriminalnega podzemlja Dean Majstorović (31), znan kot Điđi, pa tudi po svojem starem imenu Dean Martedić in tem, da je preživel dva atentata.
 
Sedmerico aretiranih sumijo za tri kazniva dejanja: krvni delikt oz. načrtovanje umora, ogrožanje javnosti oz. podtikanje požarov v dveh lokalih ter tihotapljenje opiatov na Hrvaško. V vseh primerih je kot organizator kaznivih dejanj naveden Majstorović. Ta naj bi načrtoval umor T. M. (32) iz Splita, ki je od njega zahteval 270.000 evrov, kolikor naj bi mu dolgoval v sporu glede prodaje drog. Majstorović naj bi bil tudi glavni pri tihotapljenju heroina, kokaina in marihuane iz Južne Amerike, Nizozemske in Belgije, heroin pa naj bi naročal tudi iz Slovenije. Del tega naj bi lani zaplenili v Jastrebarskem, piše Slobodna Dalmacija.

Hrvaški mediji so objavili posnetek, kako so policija in specialci vstopili v stanovanje in odpeljali Majstorovića:

 
Policisti so v Majstorovićevo stanovanje, v katerem živi z materjo, ženo in otroki, prišli v spremstvu do zob oboroženih specialcev. Prav pred tem stanovanjem je Majstorović pred približno mesecem dni ušel smrti, ko je nanj večkrat streljal napadalec. Majstorović se je skril za parkirana vozila, napadalca in naročnika pa niso odkrili.

Boji se, da ima tumor 

Poleg vodje kriminalcev so aretirali tudi njegovega mlajšega brata, ki se je nedavno vrnil iz Irske. Majstorovićeva mati je ob tem povedala, da njen starejši sin ni zmožen za zaslišanje na policiji, ker je izgubil spomin. Boji se, da ima tumor na možganih: »Ne vem, kaj bo z Deanom. Ne morejo ga zaslišati, če je izgubil spomin, zgodilo se je pred 10 dnevi. Ne prepozna niti žene niti otrok, ničesar, kar se mu je zgodilo v zadnjih sedmih letih, se ne spomni,« je povedala za Dalmatinski portal.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije