ZAPELE PESTI

Deset Hrvatov ju je pretepalo, Američana sporočata: Borila sva se za življenje

Policija še preiskuje, ali je šlo za zločin iz sovraštva.
Fotografija: Keith Rowe. FOTO: posnetek zaslona
Odpri galerijo
Keith Rowe. FOTO: posnetek zaslona

ZADAR – Temnopolta in homoseksualna ameriška vojaka, ki so ju pred dnevi hudo pretepli v Zadru, sta spregovorila o svoji grozljivi izkušnji.

Ny’Zaviana Dozierja (24), ki je priljubljen model na instagramu, in Keitha Rowa (25) je okoli 3. ure v noči na nedeljo napadlo deset moških v nočnem klubu Opera. Rowe je – s podplutim očesom – svojim sledilcem na instagramu povedal, da ju je napadlo deset Hrvatov: »Borila sva se za svoje življenje. Zdi se mi, da je imel eden izmed njih mojo glavo v primežu.« Dekle, ki jo je par spoznal v klubu, jima je pomagalo po napadu. »Moj angel je, neverjetna prijateljica,« se ji je zahvalil Rowe.

Hrvaška policija je sporočila, da naj bi Hrvate, ki so ju napadli, ujezilo, ker naj bi Američana plesala malce preveč zagreto. Še vedno pa preiskujejo, ali je šlo za t. i. zločin iz sovraštva. V času napada naj bi bili žrtvi pod vplivom alkohola. Po napadu se je oglasilo tudi veleposlaništvo ZDA v Zagrebu: »Obsojamo nedaven nasilen napad na ameriška turista v Zadru. Dobrobit in varnost ameriških državljanov v tujini sta prednostni nalogi zunanjega ministrstva.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije