GROZA

Čedomir ubil nečaka, sestro in njeno taščo

Hrvat je na koncu naredil samomor. Prepirali naj bi se zaradi lastništva hiše.
Fotografija: Do masakra je prišlo v stari hiši njunega očeta. FOTO: Cropix
Odpri galerijo
Do masakra je prišlo v stari hiši njunega očeta. FOTO: Cropix

SUKOŠAN – Hrvaško pretresa nepredstavljiva tragedija, v kateri so umrli 65-letna Zvjezdana Obrovac, njen najstarejši sin, 37-letni Darko, in 81-letna tašča Ana Benković. Vse tri je v nedeljo okoli sedmih zjutraj umoril Zvjezdanin 62-letni brat Čedomir Keran, potem ko se je družina sprla. Strokovnjaki predvidevajo, da jih je ubil s sekiro in kladivom, saj so bila trupla izmaličena do neprepoznavnosti. Čedomir je nato odšel v 50 metrov oddaljeno gostilno in popil kavo. Nato je poklical sosedo in rekel: »Ubil sem jih, pokliči policijo, naredil sem sranje.«
Do masakra je prišlo v stari hiši njunega očeta. FOTO: Cropix
Do masakra je prišlo v stari hiši njunega očeta. FOTO: Cropix

Z mopedom se je odpeljal na svoje polje, ki je oddaljeno nekaj kilometrov, in izvedel kombinirani samomor, tako da si je okoli vratu zavezal na drevo pritrjeno vrv, nato pa se ustrelil s puško. Pustil je tudi pismo z opravičilom, ki je trenutno pri kriminalistih, njegova vsebina pa ni bila razkrita. »Srečal sem ga na vrtu sosednje hiše okoli pol devete ure, uro in pol po trojnem umoru. Pozdravil sem ga in on mi je odzdravil. Rekel je, da je danes zelo ledeno, pa sem rekel, da je bilo včeraj še bolj. V roki je nosil vrečko, verjetno je bila v njej vrv, s katero se je pozneje obesil,« se spominja njegov 73-letni sosed Zdravko Brkić.
Forenziki proučuje kraj zločina. FOTO: Cropix
Forenziki proučuje kraj zločina. FOTO: Cropix

Sestra se je pred 18 leti preselila v hišo njunega očeta, Čedo pa si je zgradil novo na drugi strani ceste in v njej živel z ženo, hčerko in sinom. Na sodišču so se pravdali zaradi lastništva stare hiše, prav tako Zvjezdana menda ni plačevala elektrike, ki so jo v stari hiši odklopili pred tremi meseci. To naj bi bil poglavitni razlog za prepire. Mlajši nečak morilca je med tragedijo spal pri svojem dekletu.


Pozneje se je izvedelo, da to ni bil edini incident v družini, kajti lanskega julija je policija prejela prijavo, da naj bi Darko pod vplivom alkohola nadlegoval svojega strica Čedomirja in njegovega sina, zaradi česar se je znašel v priporu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije