Bryantova vdova toži letalsko firmo

Lastnik helikopterja letel brez dovoljenja.Spominska slovesnost za košarkarja.
Fotografija:
Odpri galerijo

Konec januarja je svet pretresla novica, da je košarkarski zvezdnik umrl v grozljivi helikopterski nesreči nad Los Angelesom, poleg njega pa je umrlo še osem ljudi na krovu, tudi njegova hči Gianna. Takoj po tragediji so zakrožile ocene, da je pilot letel v skrajno neprimernih razmerah, in kot se je izkazalo, podjetje, ki je imelo v lasti helikopter, tudi ni imelo dovoljenja za polete v megli in ob nizki oblačnosti, poroča STA.

Michael Jordan med nagovorom ni mogel zadrževati solz. FOTO: Reuters
Michael Jordan med nagovorom ni mogel zadrževati solz. FOTO: Reuters
Island Express Helicopter se je znašlo na udaru, potem ko se je izkazalo, da bi njihovi piloti smeli upravljati helikopterje le ob dobri vidljivosti: ta bi morala znašati najmanj pet kilometrov, oblaki pa ne bi smeli biti nižji kakor 300 metrov nad zemljo; pilot Ara Zobayan, ki se je prav tako smrtno ponesrečil, je sicer imel dovoljenje za letenje z instrumenti, a to ne velja za njegovega delodajalca, ki je tako kriv za tragedijo, je prepričana odvetniška ekipa vdove Kobeja Bryanta, Vanesse, ki zdaj sama vzgaja tri otroke.

Poročilo o preiskavi še ni končano in bo nanj treba počakati še nekaj mesecev, a vse kaže, da bo tragedija dobila tudi sodni epilog; tožnici so nedvomno v prid podatki, da so na trdih tleh usodnega jutra ostali tudi policisti in turistični ponudniki, številne priče pa so zgrožene opazovale helikopter, kako panično manevrira, dokler ni ostro zavil in treščil v strmo pobočje. Ameriška zvezna uprava za civilno letalstvo FAA je pred petimi leti že obravnavala Zobayana zaradi kršitve predpisov letenja ob zmanjšani vidljivosti. Bryantova je vložila osem odškodninskih zahtevkov, ni pa znano, ali ji bodo sledili tudi svojci drugih žrtev, morda se obeta kolektivna tožba.


Medtem pa se je svet že poslovil od košarkarskega velikana, v nabito polni dvorani Staples Center v mestu angelov, so priredili spominsko slovesnost, na kateri so se poklonili Bryantu in drugim žrtvam. Dogodek z dobrodelno noto, saj so znesek od prodaje vstopnic namenili športnim programom za revne skupnosti, je povezoval komik Jimmy Kimmel; med drugimi so nastopile Beyonce, Alicia Keys in Christina Aguilera, prišli so še Kanye West, Kim Kardashian, Jennifer Lopez, Alex Rodriguez in košarkarske legende, kot so Jerry West, Kareem Abdul-Jabbar, Magic Johnson, Michael Jordan, Shaquille O'Neal, Phil Jackson, in še aktivni igralci, kot so Stephen Curry, Kyrie Irving, James Harden in Pau Gasol, številni so postregli z ganljivimi nagovori.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije