ŠOKANTNO

Brez izpita za čoln je dečka z banane pahnil v smrt

20-letnik ni imel osnovnega dovoljenja za upravljanje plovila B-kategorije.
Fotografija: Takšni adrenalinski podvigi se lahko hitro sprevržejo v nesrečo. Tudi tragično. FOTO: Watcherfox, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Takšni adrenalinski podvigi se lahko hitro sprevržejo v nesrečo. Tudi tragično. FOTO: Watcherfox, Getty Images, Istockphoto

Po sobotni tragediji, v kateri je na otoku Ugljan umrl 14-letni Nizozemec, so hrvaški mediji razkrili nove podrobnosti nesreče z gliserjem. Komaj 20-letni M. B., ki je upravljal gliser namreč sploh nima osnovnega dovoljenja za upravljanje plovila B kategorije.

To je sporočila šibensko-kninska policija, potem ko je 20-letnika po nesreči že odvedla v preiskovalni pripor.

Mladenič je s čolnom vlekel tri potnike, tudi očeta in brata umrlega 14-letnika. Kot je pojasnila policija, se je nesreča zgodila, ker je napravil prehiter manever najprej v levo in nato v desno stran. Napihljivo banano je tako vrglo ob gliser, ki je trčil v dečka, ta pa je zaradi hudih poškodb glave nekaj ur pozneje umrl v bolnišnici.

Kot poroča 24sata, je čoln v lasti majhnega družinskega podjetja s sedežem v Zagrebu, ki ga vodi mladeničeva mati. Ta se je oglasila medijem in jih prosila za diskretnost ob veliki tragediji.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije