BIKOBORBE

Bik v areni ubil bikoborca

Objavljeno 20. junij 2019 07.53 | Posodobljeno 20. junij 2019 07.53 | Piše: A. P.
Ključne besede: bik bikoborec

V Španiji je žival presenetila izkušenega torilera. Rane so bile tako hude, da mu ni bilo pomoči.

Trenutek, ko je žival stekla nazaj proti svoji ogradi. FOTO: Youtube
ZAMORA – V španskem mestu Zamora je bik med bikoborbo v areni ubil 60-letnega odpiralca vrat (torilera). Žival se je zapodila vanj in mu z rogovi prebodla vrat le nekaj trenutkov za tem, ko jo je spustil v areno. Sicer izkušeni torilero je neprevidno stopil na pot, po kateri so jo pripeljali. Ko ga je bik zagledal, je oddirjal nazaj proti vhodu in ga pokončal pred dvatisočglavo množico obiskovalcev.
image
Gledalci so kričali, ko je žival moškega nabodla. FOTO: Youtube

Torilera so odpeljali v ambulanto, ki jo imajo v areni, a je bil tako hudo poškodovan, da je kmalu umrl. Zdravniki so povedali, da ni imel možnosti, da bi preživel. Dogodek je zasenčil odprtje festivala Fiestas del Toro. Naloga torilera je, da odpira vrata v areno in spodbuja bika, da vstopi. Prav tako mora razdeliti okrašena kopja banderile, ki jih zabadajo v bike. Torilero je bil veteran arene Benavente, med ljubitelji bikoborb je imel veliko oboževalcev. Zaradi njegove smrti so vse preostale bikoborbe tistega dne v Zamori odpovedali, župan Luciano Huerga pa je javno izrekel sožalje.
Naloga torilera je, da odpira vrata v areno in spodbuja bika, da vstopi.


Čeprav zaščitniki pravic živali nasprotujejo bikoborbam, je podpornikov te krute igre dovolj, da se nadaljuje. V španskih arenah vsako leto ubijejo približno 250.000 bikov. 
Deli s prijatelji