GROZLJIVKA

Babica: Moja hči je zanemarjala sina, naj odgovarja

Mlada mamica menda ni bila zrela za materinstvo, a hkrati je pomoč svoje mame zavračala.
Fotografija: Deček je imel ob prihodu v bolnišnico večkratne zlome, brazgotine domnevno od cigaret, bil podhranjen in sumijo, da je bil pod vplivom pomirjeval. FOTO: Dokumentacija
Odpri galerijo
Deček je imel ob prihodu v bolnišnico večkratne zlome, brazgotine domnevno od cigaret, bil podhranjen in sumijo, da je bil pod vplivom pomirjeval. FOTO: Dokumentacija

Pred dnevi je Hrvaško pretresel primer dveinpolletnega dečka, ki ga je na pediatrično kliniko v Zagrebu pripeljala njegova seseda. Deček je bil prestrašen, podhranjen, imel večkratne zlome in brazgotine, za katere zdravniki domnevajo, da so nastali od ugašanja cigaret na telesu. Za dečka je skrbela 20-letna varuška, medtem ko je njegova 24-letna mama menda opravljala sezonsko delo na hrvaški obali. Varuško in mamo so medtem že prijeli in jima grozi od šest mesecev do osem let zapora, pišejo hrvaški mediji.

Sinoči je za hrvaški RTL o primeru spregovorila dečkova babica, ki trdi, da njena hčerka otroka ni zlorabljala, temveč, da ga je »le« zanemarjala.


Babica je povedala, da njen vnuk nima brazgotin od cigaret kot tudi ne hematomov, a da ima neko brazgotino na čelu in zlomljeno roko. Zadnjič je vnuka videla 5. junija, potem pa je odpotovala na delo v Nemčijo. Še od tistega dne ima na telefonu posnetke, na katerem deček pleše, da tako ni mogoče, da bi imel roko zlomljeno že dlje časa, kot pravijo zdravniki.


»To ni bil več isti otrok«


Na vprašanje, kdaj je vnuka zadnjič videla na posnetku, je povedala, da 1. julija. »Hčerka mi je 1. julija poslala posnetek, ko sem jo vprašala, kako je vnuk. Odgovorila mi je 'super, mama' in mi poslala fotografijo. Jaz sem jo nato poklicala in rekla, da z njim nekaj ni v redu, da to ni on. Bil je izčrpan, bled, suh, podhranjen, brez sijaja v očeh. To ni bil več isti otrok, ki sem ga pustila, ko sem odhajala v Nemčijo,« je povedala. Dodala je, da ji je hčerka na to odgovorila, da »fant raste.«


Misli, da hčerka ni zrela za materinstvo


Za RTL je razkrila, da meni, da njena hčerka ni zrela za materinstvo. »Ona kot oseba ni slaba. To, kar zdaj trdijo, da je sina zlorabljala, mislim, da tisoč odstotkov ni res,« je dodala in nadaljevala, da je bil deček zanemarjen, ne pa zlorabljen.

Babica trdi, da ni vedela, kje otrok živi (menda je živel v sobici brez oken), in da za vnuka ni mogla skrbeti, ker sta bili s hčerko pri vzgoji vsaka na svojem bregu. »Zato sva tudi prenehali živeti skupaj. Če bi vedela, kdo je varuška, kje moj vnuk živi, bi ga seveda vzela, prišla bi s socialno službo in policijo in bi ga odvzela iz tega okolja.« Pojasnila je, da prej, čeprav je bil otrok zanemarjen, ni klicala socialne službe, ker je poskušala drugače popraviti razmere.

Na vprašanje, ali se čuti odgovorno je odgovorila »Ja, čutim tudi krivdo. Mogoče, če ji v preteklosti ne bi vsega dajala, če je ne bi ščitila kot princeske, uresničevala vseh njenih želja, vedno stala za njo, bi bilo morda bilo drugače.« Dodala je, da bo za dečka, ki je trenutno še v bolnišnici, zahtevala skrbništvo.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije