OPRASKAL VOZILA

79-letnik ustrahuje sosesko

Španec je samo lani s ključi opraskal 1120 avtomobilov. Iz bolnišnice so ga odpustili, ker da nima duševnih težav.
Fotografija: Domačini opozarjajo, da je starostnik nevaren.
Odpri galerijo
Domačini opozarjajo, da je starostnik nevaren.

VIGO – Več kot desetletje se domačini španskega mesta Vigo pritožujejo nad možakarjem, ki jim je odrgnil avtomobile ali jim v ključavnice potiskal zobotrebce. A kot kaže, se je obdobje terorja vsaj začasno končalo, saj so oblasti prijele 79-letnega Joseja Antonia, ki je zgolj lani poškodoval več kot 1000 avtomobilov. Večina vandalov se pri svojem početju skriva, starostnik pa ne, uničuje jih sredi belega dne, mar mu je, ali ga kdo vidi.
Domačini opozarjajo, da je starostnik nevaren.
Domačini opozarjajo, da je starostnik nevaren.

Če ga kdo poskuša ustaviti, postane agresiven in začne tolči s svojo palico. Letos naj bi poškodoval 120 avtomobilov, lani jih je 1120.
Lani so ga pregledali zdravniki, da bi odkrili, ali ima duševne težave, in ugotovili, da je povsem priseben. Prostovoljno je šel v bolnišnico na pobudo policije in po treh dneh so ga odpustili, ker je povsem zdrav. Edino, kar ga pesti, je popolna odsotnost empatije.
Avtomobilov se loteva s ključi.
Avtomobilov se loteva s ključi.

»On ni bolan, je preprosto hudoben in jezen na svet,« je povedal strokovnjak iz policije. »Je tipičen primer trmastega moškega.« Čeprav so ga zaradi povzročene škode in nasilništva aretirali večdesetkrat, se noče spremeniti. Domačini ga že dobro poznajo, po soseski so plakati, s katerimi opozarjajo na njegovo prisotnost.


Če verjamete ali ne, lokalci se ga bojijo, avtomobilov si ne upajo puščati na ulici, prav tako se mu ne upajo približati. Pred časom je enemu zlomil nos, nekomu drugemu pa razbil očala. Po ocenah policije je zgolj lani povzročil za pol milijona evrov škode. Vprašanje je le, koliko bo zalegla zadnja aretacija. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije