Bogataš osumljen za ženin umor

Policija meni, da je mrtva. Primer že poldrugo leto razburja Norvežane.
Fotografija: Anne-Elisabeth Falkevik Hagen je izginila na noč čarovnic.
Odpri galerijo
Anne-Elisabeth Falkevik Hagen je izginila na noč čarovnic.

Eden najbogatejših Norvežanov, Tom Hagen, je za zapahi, osumljen je umora svoje žene. Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, stara 69 let, je na noč čarovnic leta 2018 izginila iz njunega doma v Loerenskogu vzhodno od Osla. Policija je sprva domnevala, da je bila ugrabljena, januarja 2019 so sporočili, da so prejeli zahtevo po odkupnini. Vsote sicer niso razkrili, a je norveški časnik VG poročal, da naj bi Hagen plačal 9 milijonov evrov v kriptovaluti. Junija lani pa je policija sklenila, da gre pravzaprav za umor: nič ni namreč kazalo, da je Hagnova živa, prav tako ni nihče imel stika z domnevnimi ugrabitelji. Policisti so sporočili, da ne morejo izključiti »zrežirane ugrabitve, ki naj bi prikrila umor«. Glavni preiskovalec Tommy Broeske je zdaj dejal: »Primer je dobro načrtovana prevara. Medtem ko so postajale različne hipoteze vse šibkejše, se je počasi krepil sum zoper Toma Hagna. Ni bilo ugrabitve, ni bilo pravega pogajalca, niti ne pogajanj. Obstajajo pa znaki, da gre za načrt speljati preiskovalce drugam, stran od resnice.«

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen je izginila na noč čarovnic.
Anne-Elisabeth Falkevik Hagen je izginila na noč čarovnic.

Hagna so prijeli v torek v njegovi službi, policisti s psi preiskujejo okolico njegovega doma, v bližnjem bajerju so bili potapljači, njegov odvetnik Svein Holden pa pravi, da njegova stranka »zatrjuje, da s tem nima nič«. A tožilstvo meni drugače, prepričani so, da je Hagen pravi osumljenec – za umor ali pomoč pri umoru.

Hagen, 70-letnik, se je z Anne-Elisabeth poročil pri 19 letih in je obogatel z nepremičninskim poslom, ki ga je začel 1978.; je 164. najbogatejši Norvežan, njegovo premoženje je ocenjeno na 1,7 milijarde kron (168 milijonov evrov).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije