SRCE GA JE IZDALO

Bivšega bogatuna pokopali v mercedesu

To je bila njegova zadnja želja. Avto ga je spominjal na minulo bogastvo.
Fotografija: Od avtomobila se ne bo nikoli ločil.
Odpri galerijo
Od avtomobila se ne bo nikoli ločil.

Nekoč je bil vpliven in premožen politik, njegova pot pa se je po spletu nesrečnih okoliščin spustila strmo navzdol. Nazadnje mu je začelo pešati še zdravje, Tshekedeja Buftona Pitsa iz južnoafriške pokrajine Eastern Cape je nekega popoldneva izdalo srce, povedo njegovi bližnji.

Nekoč je vodil politično stranko Združeno demokratično gibanje, takrat se je kopal v denarju, slednjega pa je najraje vlagal v svoj zavidljivi vozni park. Zapolnjevali so ga predvsem mercedesi vseh modelov in letnikov, pred leti, ko je zašel v finančne škripce, pa se je moral svoji veliki ljubezni odpovedati. Obdržal je le eno vozilo, letnik 1990, ko pa se je avtomobil pokvaril in si ni mogel privoščiti popravila, je v njem rad posedal in poslušal radio. Mercedesa je tako zelo oboževal, da si je želel v njem ležati tudi v večnosti, zato ob njegovi smrti ni bilo dvoma, kako bo pokopan. Običajna krsta ne pride v poštev, k večnemu počitku bo legel oziroma sedel v svojem ljubem mercedesu.

Podvig ni bil tako preprost, so pojasnili pri pogrebnem zavodu, veliko mehanizacije je sodelovalo pri slovesu, a družina
Kljub prepovedi o zbiranju se je od nekoč vplivnega politika poslovilo precej ljudi. FOTOGRAFIJI: Facebook
Kljub prepovedi o zbiranju se je od nekoč vplivnega politika poslovilo precej ljudi. FOTOGRAFIJI: Facebook
pokojnega je zadovoljna. Pitsa so postavili, seveda, na voznikov sedež, mu pripeli varnostni pas in položili roke na volan, kot se spodobi, pogreba pa se je kljub prepovedi zbiranja zaradi novega koronavirusa udeležila lepa množica. A vozila namesto krst v Afriki niti niso tako nenavadna. Pred leti so bogatuna iz Nigerije pokopali v njegovem novem beemveju X5, drugi poslovnež iz Nigerije pa je svojo mater pospremil v grob z njenim ljubim hummerjem vred.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas