POKSUS UBOJA

Zrinil bi ga v prepad

Moški za volanom kombija je poskušal voznika avtomobila potisniti čez rob.
Fotografija: S kombijem ga je poskušal ubiti, so prepričani policisti. FOTO: Janoš Zore
Odpri galerijo
S kombijem ga je poskušal ubiti, so prepričani policisti. FOTO: Janoš Zore

Prava filmska drama se je pred dnevi dogajala na Tolminskem oziroma v Baški grapi. V nedeljo, 2. januarja, ob 17.50 je namreč 38-letnik peljal po lokalni cesti med naseljema Bukovo in Grahovo ob Bači s tovornim vozilom oziroma kombijem, ob tem pa se je večkrat naklepno zaletel v pred njim vozečega 50-letnega voznika osebnega avtomobila. Po prepričanju policistov z namenom, da bi ga na nevarnem odseku ceste izrinil z vozišča in mu na ta način poskušal odvzeti življenje.

»Nazadnje je 38-letni voznik kombija poskušal izriniti voznika osebnega avtomobila s ceste približno slab kilometer pred križiščem lokalne ceste z železniško progo v naselju Grahovo ob Bači, ko je s kombijem ponovno trčil v osebni avtomobil in nato s povečano hitrostjo potiskal osebni avtomobil približno 50 metrov naprej po vozišču do levega ovinka, kjer na desnem delu ceste ni zaščitne odbojne ograje, pod voziščem pa je prepadna brežina v globino okoli 40 metrov,« je pojasnil Dean Božnik, tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica.

Na srečo je 50-letnemu vozniku uspelo namero preprečiti tako, da je močno zaviral, da z avtomobilom vred ne bi padel v nezavarovano prepadno brežino, zato je zapeljal na skrajno levo stran vozišča ter s prednjim delom avtomobila trčil v podporni zid na levi strani ceste.

»Po trčenju v podporni zid pa je 38-letni osumljenec s kombijem peljal mimo osebnega avtomobila in v celoti podrsal ter poškodoval desni bočni del avtomobila, nato pa odpeljal proti naselju Grahovo ob Bači,« je še povedal Božnik.

Ucvrl jo je v gozd

Oškodovanec se je s kraja trčenja odpeljal nekaj sto metrov naprej in se ustavil na poljski poti ter jo »zaradi neposredne ogroženosti in bojazni za svoje življenje« ucvrl v bližnji gozd in na pomoč poklical policijo.« Še dobro, saj se je že po nekaj minutah do njegovega avtomobila pripeljal 38-letnik, ki se je za nameček znesel nad osebnim vozilom tako, da je razbil steklo zadnjih desnih vrat in iz notranjosti vzel tablični računalnik ter ga vrgel v bližnjo grapo za odvodnjavanje. Nato se je s kombijem odpeljal proti Grahovemu ob Bači. Tolminski policisti so poškodovan kombi našli še istega dne v večernih urah na tamkajšnji železniški postaji. Voznika pa so policisti izsledili naslednjega dne zjutraj v enem od naselij v Baški grapi in ga pridržali.

Moškega so policisti ovadili zaradi kaznivega dejanja poskusa uboja. »O varnostnem dogodku je policija obvestila preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Predkazenski postopek je usmerjalo pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici,« je še povedal Božnik in dodal, da so kriminalisti osumljenca privedli in izročili v nadaljnji postopek k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

O tem, kaj je botrovalo dogodku oziroma kaj je bilo v ozadju kaznivega dejanja, na PU Nova Gorica niso razkrili, smo pa izvedeli, da se pred tem menda nista poznala. Neuradno smo izvedeli, da storilca nekateri že poznajo zaradi kršenja javnega reda in miru, zaradi nasilja pa se je že srečal tudi z organi pregona. V morebitnem postopku bi po naših podatkih lahko bilo ključno tudi psihično stanje domnevnega storilca. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas