SESTRI DVOJČICI

Hude obtožbe za zobozdravnika: v roke ji je porinil svoje spolovilo

Objavljeno 16. marec 2019 08.29 | Posodobljeno 16. marec 2019 08.39 | Piše: Aleš Andlovič

Včeraj bi morali začeti soditi 39-letnemu Nerminu Suljiću. V ordinaciji naj bi spolno napadel sestri dvojčici.

Nadlegovanje naj bi se zgodilo v ordinaciji v Novi vasi. FOTO: Aleš Andlovič
MARIBOR – Ni se še poleglo razburjenje zaradi precej mile pogojne obsodbe zdravnika iz lenarškega zdravstvenega doma Davorina Kolarića, ki je svojo takrat mladoletno pacientko spolno zlorabil, že je izbruhnila nova afera v zdravstvu. In to kljub trditvam predsednice zdravniške zbornice Zdenke Čebašek Travnik, da so primeri takšnih zlorab v zdravstvu redki. Kot kaže, vendarle niso, saj bi se na mariborskem okrožnem sodišču včeraj moralo začeti sojenje 39-letnemu zobozdravniku iz zdravstvenega doma Adolfa Drolca.

Toda včerajšnji predobravnavni narok zoper izučenega stomatologa Nermina Suljića je odpadel. Pravega razloga za odpoved nismo izvedeli, a je slišati, da naj bi sodnica Simona Mernik, ki bo vodila postopek zoper zobozdravnika, kmalu ponovno razpisala obravnavo, na kateri bo lahko pojasnil, ali krivdo priznava ali zavrača očitke. Očitki tožilstva pa so več kot nagnusni.
Zadeva sega v leto 2016, ko je takrat 31-letna Mariborčanka zaradi hudega zobobola obiskala svojega izbranega zobozdravnika. Bilo je sredi dne, ko naj bi jo Nermin Suljić sprejel v ordinacijo, v kateri je bila sprva prisotna tudi medicinska sestra.

10 let zapora grozi zobozdravniku za spolno nasilje.

Zakaj je ta zapustila ordinacijo, se ne ve, a zobozdravnik in pacientka sta se znašla sama. Kot naj bi oškodovanka razložila organom pregona in enako zgodbo ponovila še pred preiskovalnim sodnikom, naj bi se zobozdravnik med čakanjem, da bo zdravilo iz injekcije začelo učinkovati, čez hlače z roko drgnil po spolovilu. Zaradi zares hudih bolečin in obljube, da tega ne bo več počel, naj bi se pacientka odločila počakati v ordinaciji. A najhuje je šele prišlo. Medtem ko se je zobozdravnik trudil izpuliti zob, je pacientka zamižala, da bi lažje prenašala bolečino. Zobozdravnik Nermin Sulić pa naj bi to izkoristil, pacientko prijel za roko in ji v roke potisnil svoje spolovilo.

Ker je medtem že izpulil zob, ki naj bi povzročal bolečine, je hotela šokirana oškodovanka čim hitreje zapustiti ordinacijo. Še preden ji je to uspelo, naj bi jo zobozdravnik prijel za boke, jo prislonil na svoje otrdelo spolovilo in jo potisnil ob umivalnik, vse skupaj pospremil z besedami, naj sleče hlače in da bo končal v umivalnik. Čeprav je med napadalcem in žrtvijo očitna razlika v robustnosti, se je pacientki nekako uspelo iztrgati iz zobozdravnikovega prijema in je pobegnila iz ordinacije.

Medtem ko je že stekel predkazenski postopek na sodišču in je zadeva že celo zrela za obtožnico zaradi spolnega nasilja, pa je Nermin Suljić po naših podatkih še vedno zaposlen v zdravstvenem domu Adolfa Drolca. Šele pred dnevi naj bi odgovorni v največjem mariborskem zdravstvenem domu zoper zdravnika uvedli inetrni nadzor. Zakaj vodilni možje mariborskih zobozdravnikov niso ukrepali, bodo verjetno morali pojasniti, saj z izgovorom, da za zadevo niso vedeli, ne bodo rešili svoje kože. Že lani jih je namreč kontaktirala odvetnica obeh žrtev in jih obvestila o očitkih.

O travmatičnem dogodku je v SMS-sporočilu obvestila svojo sestro dvojčico, naslednji dan pa se zaupala še znancu. Ta ji je svetoval, naj vse skupaj prijavi policiji, in to je tudi storila. Sodišče je uvedlo preiskavo, med katero naj bi se celo izkazalo, da je isti zobozdravnik imel na grbi še veliko hujše kaznivo dejanje – posilstvo. Žrtev pa naj bi bila sestra dvojčica napadene pacientke. Medtem ko je spolni napad že na sodišču in je tudi obtožnica pravnomočna, pa smo izvedeli, da naj bi bil postopek zaradi kaznivega dejanja posilstva še v fazi preiskave. 
Deli s prijatelji