OGNJENI ZUBLJI

Znano, kako je 45-letni Postojnčan zanetil požar pod Nanosom

Pri gašenju je sodelovalo 61 gasilcev različnih prostovoljnih gasilskih društev.
Fotografija: Požar na Nanosu. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Požar na Nanosu. FOTO: Twitter

Požar, ki je v petek zvečer izbruhnil na Nanosu, so danes ob približno 11. uri pogasili ob pomoči helikopterja Slovenske vojske. Ta je na požarišče zlil 9.000 litrov vode, so za STA povedali pri upravi za zaščito in reševanje.

Požar je po ugotovitvah policije zanetilo pirotehnično sredstvo, ki ga je odvrgel 45-letni moški iz Postojne. Zagorelo je v petek nekaj čez 19. uro. Na nedostopnem terenu tik pod vrhom 1240 metrov visoke gore je gorelo približno tri hektarje travnatih površin. Na kraj so takoj napotili gasilce.

Kot so danes zapisali pri koprski policijski upravi, je skupina ljudi hodila proti vrhu Nanosa. Približno 400 metrov pod vrhom pa je moški iz Postojne na pohodno pot odvrgel pirotehnično sredstvo, ki je po eksploziji zanetilo požar. Ta se je nato hitro razširil po pobočju.

Pri gašenju je sodelovalo 61 gasilcev različnih prostovoljnih gasilskih društev. Pri upravi za zaščito in reševanje pa so povedali, da območje požara še vedno spremljajo, ker so na požarišču ostala manjša, a nenevarna žarišča. Osrednji cilj, ki je bil obvarovati RTV-oddajnik in Vojkovo kočo na Nanosu, pa so dosegli.

Za moškega, ki je odvrgel pirotehnično sredstvo, bo zaradi kršenja uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju podan predlog na inšpektorat za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije