TRAGIČNO

To je ostalo od Mozirske koče, je na delu požigalec? (FOTO)

Ogenj je kočo v celoti uničil.
Fotografija: Požar na Golteh je gasilo 84 gasilcev. FOTO: PU Celje
Odpri galerijo
Požar na Golteh je gasilo 84 gasilcev. FOTO: PU Celje

Iz PU Celje so sporočili podrobnosti včerajšnjega požara na Golteh, v katerem je zagorela planinska postojanka Mozirska koča. Ogenj je kočo, katere manjši del je bil pozidan, večina objekta pa lesena, v celoti uničil. Gasilci so požar v večernih urah pogasili. Na požarišču je vso noč ostala ekipa gasilcev in dva policista PP Mozirje. Tam je že ogledna skupina sektorja kriminalistične policije PU Celje. Ogled bodo začeli, ko bo ta z varnostnega vidika izvedljiv.

Zgorela že tretja koča v Zgornji Savinjski dolini

V dobrih treh letih je na območju PU Celje to že tretja koča, ki jo je ogenj v celoti uničil. Oktobra 2017 je zagorel Kocbekov dom na Korošici. V tem primeru je celjska policija zaradi suma povzročitve splošne nevarnosti kazensko ovadila državljanko Poljske.

Novembra 2019 je zaradi napake na električni napeljavi v celoti pogorel Frischaufov dom na Okrešlju. Tuja krivda za nastanek požara je bila izključena.

Požari niso povezani

Ugotovitve vzroka sinočnjega požara na Mozirski koči bo policija sporočila po preiskavi. 

Se pa ljudje že sprašujejo, kako je mogoče, da so na tem območju v tako kratkem obdobju zgorele že tri planinske koče. Je morda na delu požigalec? Na naše poizvedovanje so na PU Celje zagotovili, da požarov ni mogoče povezati. Pri prvem je bil krivec znan, pri drugem so tujo krivdo izključili, pri tretjem pa vzrok še ugotavljajo.

To je ostalo

Planinska zveza Slovenije pa je objavila pretresljive fotografije današnjega stanja koče oz. kar je ostalo od nje.


 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas