UMORIL PARTNERICO IN NJENA STARŠA

Sosedje pokojnih: Bili so zlati ljudje, njega pa smo se vsi bali

Znane so nove podrobnosti grozovitega trojnega umora.
Fotografija: V družinski tragediji so umrli 61-letnik ter ženski, stari 58 in 35 let. FOTO: Roman Pyshchyk, Shutterstock
Odpri galerijo
V družinski tragediji so umrli 61-letnik ter ženski, stari 58 in 35 let. FOTO: Roman Pyshchyk, Shutterstock

Iz mariborske policijske uprave so sporočili nove podrobnosti petkove družinske tragedije v Gerečji vasi, v kateri so življenje izgubile tri osebe. Grozovitega zločin je osumljen 35-letnik, zato so mu v petek odvzeli prostost in ga prepeljali v bolnišnico. Vse kaže, da so ga v bolnišnico pripeljali zaradi poškodb. » V zvezi z včerajšnjim dogajanjem v okolici Ptuja dodajamo, da je 35-letnik zunaj smrtne nevarnosti in ostaja v zdravstveni oskrbi.«
Preberite tudi: Ubil partnerico in njena starša, znan tudi verjetni motiv za trojni zločin

Sosed: Tak človek je bil, vsi smo se ga bali


Na poročilih na TV Slovenija so spregovorili sosedje pokojnih. Eden od njih je dejal, da so se moškega vsi bali, zagotovo pa nihče ni vedel, da se bo tako tragično končalo. Spori med partnerjema so menda trajali že dlje časa, zaradi česar ga je ona želela zapustiti. Po besedah druge sosede, s katerimi so skupaj hodili na morje, so bili pokojni »zlata vredni ljudje«, zato jih bodo še tako bolj pogrešali, saj so se veliko družili.


Peter Umek o nasilnem storilcu


Psiholog Peter Umek je za televizijo dejal, da ima storilec po vsej verjetnosti zgodovino družinskega nasilja in alkoholiziranosti.

O tem, da je prišlo do družinskega spora, so bili policisti obveščeni okoli 16.30. Po prihodu na kraj so našli mrtva 61-letnega moškega in 35-letno žensko. 58-letno žensko pa so odpeljali v bolnišnico, a je pozneje umrla. Silvo D. je umoril svojo partnerico vpričo štiriletnega otroka, nato je šel še v hišo njenih staršev in ju napadel z nožem.

Domačini domnevajo, da je morilca v zločin pognalo dejstvo, da mu je partnerica povedala, da je njunega razmerja konec. Kriminalisti PU Maribor nadaljujejo kriminalistično preiskavo. Več bo predvidoma znano v začetku prihodnjega tedna.

Več podrobnosti o pretresljivem dogodku v Gerečji vasi boste lahko prebrali v ponedeljkovih tiskanih Slovenskih novicah.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas