KRVAVA SLOVENIJA

Znan je motiv umora 57-letnega v Kobjeglavi

Policisti so končali preiskavo aprilskega umora 57-letnika v Kobjeglavi.
Fotografija: Darjo Grmek je bil umorjen doma v Kobjeglavi. FOTO: Marko Feist, Slovenske novice
Odpri galerijo
Darjo Grmek je bil umorjen doma v Kobjeglavi. FOTO: Marko Feist, Slovenske novice

Koprski policisti so na današnji novinarski konferenci predstavili podrobnosti o umoru 57-letnega Darja Grmeka v Kobjeglavi. Moškega, ki se je ukvarjal s preprodajo prepovedanih drog (predvsem Italijanom), je zabodel 59-letni Italijan, sicer njegov odjemalec. Vodja sektorja kriminalistične policije pri PU Koper Primož Ogrinc je povedal, da so 2. aprila prejeli obvestilo neke ženske, da je v stanovanjski hiši v Kobjeglavi našla mrtvega moškega. Umrl je zaradi vbodnih ran in vreznin. Tam so našli tudi različne sledi prepovedanih drog (kokain, heroin, konoplja in konopljini proizvodi).

image_alt
Slovenska krvava statistika: kar trije umori še nerešeni (FOTO)

59-letnik je Grmeku dolgoval večji znesek. Ta ga je 1. 4. 2022 kot že večkrat prej spustil v notranjost stanovanjske hiše. Tam je očitno prišlo do spora, ki se je končal z umorom.

image_alt
Pri umorjenem Darju naj bi kupovali travo (FOTO)

Po dejanju je Italijan v kuhinji zanetil požar, ki se sicer ni razširil, nato pa se je vrnil domov v Italijo. Prijeli so ga 20. junija, ko je bil spet v Sloveniji. Preiskovalna sodnica je zanj odredila pripor. V preiskavi so slovenskim policistom pomagali tudi italijanski kolegi. 

Za kaznivo dejanje umora iz koristoljubja (po 1. odstavku 116. člena Kazenskega zakonika RS) je predpisana kazen zapora najmanj 15 let.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas