NASILNI

Zloglasna peterica iz Kočevja goljufala in ropala

Večina jih je bila že obsojena zaradi izsiljevanja, ropov, nasilništva, groženj in drugih kaznivih dejanj.
Fotografija: Štiri so privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je dvema že odredil pripor, dva sta  trenutno v sodnem pridržanju. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Štiri so privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je dvema že odredil pripor, dva sta  trenutno v sodnem pridržanju. FOTO: Voranc Vogel

Pet moških z območja Kočevja, starih od 23 do 46 let,  so celjski policisti kazensko ovadili zaradi suma dveh goljufij in ropa v katerih so si pridobili 60.000 evrov premoženjske koristi. Peterica je bila pri goljufijah izjemno pretkana, vsiljiva in drzna, trije od njih, ki so osumljeni ropa, so bili tudi nasilni.
 

Ostal brez 15.000 evrov nagrade za pomoč


Moški so v marcu in aprilu na območju policijskih postaj Žalec in Velenje ogoljufali dva moška, ki sta prek različnih spletnih strani prodajala vrednejša kmetijska  stroja. Na območju Žalca je eden prodajal kmetijski stroj po ceni 30.000 evrov.


Trojica goljufov ga je prepričala, naj jim zaradi lažje izvedbe posla izroči 20.000 evrov, oni pa mu bodo nakazali 65.000 evrov. 
Torej prodajno vrednost stroja, vračilo 20.000 evrov, ki jim jih je izročil v gotovini, ter še 15.000 evrov nagrade za pomoč pri načinu sklenitve posla. Moški jim je po podpisani kupoprodajni pogodbi 20.000 evrov izročil, preostali del posla, pa ni bil nikoli uresničen.

Na območju Velenja je šlo za podobno zadevo, le da so v tem primeru prodajalca ogoljufali za 30.000 evrov. Na območju PP Ravne na Koroškem so poskušali prodajalca na podoben način ogoljufati za 10.000 evrov. Ker je ta vztrajal, naj mu, preden jim izroči denar, pokažejo potrdilo, da so mu nakazali ves znesek, so ga napadli in mu denar ukradli. Hkrati so mu zagrozili, da se bodo, če bo obvestil policijo, maščevali njegovim domačim.


Štiri moške so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je dvema že odredil pripor, dva pa sta v sodnem pridržanju. Policija sumi, da so na podoben način oškodovali še več ljudi, zato pozivajo vse, ki so jim na podoben način nasedli, da jih o tem obvestijo.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas