Zlato čaka lastnike

Policistom sta se javila oškodovanca, ki sta prepoznala devet ukradenih zlatih predmetov.
Fotografija: Lastniki naj se z dokazili o lastništvu javijo na Policijsko postajo Škofja Loka. FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
Lastniki naj se z dokazili o lastništvu javijo na Policijsko postajo Škofja Loka. FOTO: Špela Ankele

Poročali smo, da so policisti izsledili osumljena vlamljanja po Škofji Loki. Oba Gruzijca sta v priporu, medtem ko policisti še iščejo njunega pomagača, ki je na vhodna vrata stanovanj v škofjeloških blokih nastavljal nitke – z njimi so vlomilci preverjali, ali je lastnik doma ali na dopustu.

Policisti iščejo tudi lastnike približno 90 zlatih predmetov, ki so jih zasegli gruzijskim vlomilcem. Kot je včeraj pojasnil Bojan Kos s kranjske policijske uprave, sta se jim v zadnjih treh dneh javila dva oškodovanca, ki sta prepoznala devet predmetov. Zlate verižice, obeske, kravatne igle, nekaj kovancev in večino prstanov so možje v modrem objavili na spletu in družabnih omrežjih ter pozvali oškodovance, naj se z dokazili o lastništvu (račun, fotografija ali kaj podobnega) javijo na Policijsko postajo Škofja Loka.

Ko se je novica o nitkah začela širiti po Gorenjskem, so se policistom javili številni stanovalci škofjeloških blokov, ki so pri domačih vratih našli vlomilske sledi. Primož Donoša, vodja gorenjskih kriminalistov, je poudaril še, da tovrstne preiskave zahtevajo veliko truda in aktivnosti policije, rezultat pa je običajno odvisen od zbranih obvestil in zavarovanih sledi na kraju zločina. »Zato je pomembno, da lastniki v primeru vloma ne prijemajo, čistijo ter premikajo ničesar in da čim prej pokličejo na interventno številko 113 ali na območno policijsko postajo in prijavijo kaznivo dejanje. Več ko bo sledi, večja je možnost, da bodo storilci odkriti,« je dejal. Hkrati je vse, ki so tarče ali priče tovrstnih dogodkov, pozval, naj se ne izpostavljajo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije