DRAMA V GORAH

Zgodilo se je v trenutku: pokopal ga je snežni most (FOTO)

Reševalna akcija se je uspešno končala.
Fotografija: Od Okrešlja sta se podala proti Mali Rinki (simbolična fotografija). FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Od Okrešlja sta se podala proti Mali Rinki (simbolična fotografija). FOTO: Marko Feist

V torek ob 8.55 je na poti z Okrešlja na Malo Rinko v Igličevi smeri v občini Solčava na planinca padel snežni most in ga zasul.

Gorska reševalna zveza je sporočila, da sta se plezalca namenila plezati Igličevo smer z Okrešlja na Malo Rinko. Prišla sta do snežišča, in ker nista imela ustrezne zimske opreme (cepin, dereze), sta se odločila, da poti ne nadaljujeta in se vrneta v dolino. Takrat pa se je na plezalca porušil snežni most in ga zasul. Soplezalki je uspelo narediti odprtino za dotok zraka, nato je poklicala pomoč.

Posredovali so člani GRS Celje in posadka z vojaškim helikopterjem, ki je s prevozom moštva in opreme poskrbela, da je reševanje steklo izredno hitro. Gorski reševalci so plezalca odkopali izpod gmote snega, ga oskrbeli ter s helikopterjem prepeljali v Logarsko dolino.

Gorska reševalna zveza ob tem opozarja, da tudi kadar v planinah ravnamo prav (kot omenjena planinca, ki sta se zaradi pomanjkljive opreme obrnila), nesreča nikoli ne počiva. Opozarjajo, da je v visokogorju še vedno veliko snega, zato je nujna uporaba zimske opreme. Poudarjajo, da v gore ne hodite sami. Če zaidete v težave, vam prijatelj lahko reši življenje, kot se je zgodilo včeraj.


 


 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas