NA OBMOČJU KRŠKEGA

Zgodila se je nesreča na vojaški vaji v Sloveniji

Helikopter je zadel električno napeljavo.
Fotografija: Vojaški helikopter, ki naj bi bil španski, je zadel daljnovod. FOTO: Jure Eržen Delo
Odpri galerijo
Vojaški helikopter, ki naj bi bil španski, je zadel daljnovod. FOTO: Jure Eržen Delo

Na območju Slovenije v več fazah poteka vaja Defender Europe, ki bo trajala vse do 15. junija. Prikaz so si danes ogledali tudi predstavniki vlade, na čelu z Janezom Janšo in Matejem Toninom. Mudili so se na Počku. 


Posadka ni poškodovana, obveščena policija

Na drugem koncu naše države pa se je pripetila nesreča. Na Ministrstvu za obrambo so nam povedali, da se je okrog 11. ure, po dosedanjih podatkih med urjenjem na vaji Jadranski udar helikopter na vaji udeležene zavezniške države Eurocopter Tiger poškodoval daljnovod Senovo – Brestanica. »Nepoškodovana posadka je s helikopterjem po dogodku zasilno pristala. Služba za preiskovanje letalskih nesreč in incidentov vojaških zrakoplovov MORS je odredila zavarovanje kraja dogodka, ki ga bo preiskala.  O dogodku je obveščena Policija. Pristojna elektro služba že ureja poškodovani daljnovod.«

Helikopter je pristal na travniku med Guntami in križiščem za Brestanico. Nesreča se je zgodila v sklopu vaje Jadranski udar 2021 (angl. Adriatic Strike), na kateri slovenska vojska v sodelovanju z zavezniškimi ter s partnerskimi državami in ob podpori vojaškega letalstva med 17. in 22. majem izvaja usposabljanje kontrolorjev združenega ognja.
 

Imate zgodbo za nas? Pišite nam.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije